Πάσχα χωρίς αμνοερίφια δεν γίνεται!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Στον νομό Ρεθύμνου υπολογίζεται ότι έγιναν εξαγωγές σε περισσότερα από 30.000 σφάγια!

Του Αντώνη Παντινάκη

Τοποθετημένα στα ψυγεία των κρεοπωλείων του Ρεθύμνου είναι τα αμνοερίφια, "περιμένουν" κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από σταθερούς και διαχρονικούς πελάτες, οι οποίοι επιλέγουν - από γενιά σε γενιά - παραδοσιακά συνοικιακά καταστήματα.

Οι τιμές μέχρι χθες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα: στα 8, 30 ολόκληρο το κρέας, που προορίζεται για τη σούβλα κι ένα ευρώ παραπάνω, στα 9,30 το κιλό, το τεμαχισμένο, πάντα δίχως τα εντόσθια τα οποία έχουν ξεχωριστή θέση στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι. Όσο για τα παϊδάκια, το κόστος τους είναι πιο τσιμπημένο.

Τα χιλιάδες αρνιά που σφάχτηκαν κι έφυγαν το προηγούμενο διάστημα για την πάνω Ελλάδα (Θεσσαλονίκη και Αθήνα), καθώς και για την Ιταλία (όπου στις αρχές του Απρίλη γιόρτασαν το Καθολικό Πάσχα) αύξησαν τη ζήτηση, κατ' επέκταση και τις τιμές των αμνοεριφίων.

Στον νομό Ρεθύμνου υπολογίζεται ότι έγιναν εξαγωγές σε περισσότερα από 30.000 σφάγια! "2.000 αρνιά σφάζονταν στα πέντε σφαγεία του Ρεθύμνου, για 15 μέρες κάθε μέρα" πληροφορηθήκαμε από κρεοπώλες.

Τα αρνιά σφάχτηκαν στα 5,5 με 6 ευρώ το κιλό, ενώ τα κατσίκια στα 5,70 -5,80 ευρώ το κιλό.

Στην Αθήνα καθώς πλησιάζουμε για την Ανάσταση, οι τιμές μοιάζουν απλησίαστες, φτάνοντας τα 13-14 ευρώ το κιλό. "Οι τιμές είναι σκέτο φαρμάκι. Σήμερα, δεν θα βρίσκεις κολυμπηθρόξυλο. Δεν θα υπάρχει τίποτα" μας είπαν ο ίδιοι κρεοπώλες.

Οι παραδοσιακοί επαγγελματίες του κλάδου έχουν σταθερούς πελάτες. Αναπτύσσουν διαπροσωπικές σχέσεις μαζί τους, σ' αντίθεση με την άλλη κατηγορία καταναλωτών, που αφού κάνουν μία έρευνα αγοράς, κοιτώντας και ξανακοιτώντας τις τιμές μπροστά απ'  τις βιτρίνες, εν τέλει πάνε στα σούπερ μάρκετ.



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ