Το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Τι αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου γνωστοποίησε ότι στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 

"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να μετατρέψει τα μεγάλα κρατικά μουσεία της χώρας, ανάμεσά τους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με στόχο την εκχώρηση της διαχείρισής τους σε διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση Διοικητικά Συμβούλια.
Η επιλογή αυτή όχι μόνο θα περικόψει όλες τις δωρεάν παρεχόμενες υπηρεσίες όπως τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται στα σχολεία και το ευρύ κοινό αλλά θα οδηγήσει την διαχείριση των μουσείων σε καθαρά επιχειρηματικά πλαίσια με στόχευση το κέρδος, μακριά δηλαδή από τον πολύπλευρο ρόλο που επιτελούν μέχρι σήμερα με άξονα τον πολιτισμό.
Ελλοχεύει ο κίνδυνος της απαξίωσης του επιστημονικού και εκπαιδευτικού έργου των μουσείων ενώ ταυτόχρονα η δυνατότητα μακροχρόνιου δανεισμού σημαντικών εκθεμάτων και αρχαιοτήτων εγείρει σημαντικά ερωτήματα ως προς την διαχείριση που θα πραγματοποιείται από την εκάστοτε διοίκηση. Τέλος, με το νέο σχήμα που προωθείτε, οι αυξημένες ανάγκες για την κάλυψη των εξόδων θα οδηγήσουν σε επιχορηγήσεις από το κράτος, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου αλλά και όλων των μουσείων και ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου που επιχειρεί να μετατρέψει τα μουσεία σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αλλοιώνει τον δημόσιο και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα τους και παραδίδει την διαχείρισή τους σε αλλότριους προς τον πολιτισμό παράγοντες στο βωμό του κέρδους".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ