Πασπάτης: Το Βενιζέλειο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας

Πασπάτης: Το Βενιζέλειο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας

"Το δίμηνο που έχουμε μπροστά μας είναι πιο σκληρό από αυτό που υπολογίζαμε" τόνισε ο συντονιστής διαχείρισης των περιστατικών covid-19 στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Την μεγαλύτερη πίεση απ' την αρχή της πανδημίας δέχεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι 23 νοσηλείες (18 στην κλινική Covid και 5 στην ΜΕΘ)  φέρνουν το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής.
 
"Δεν έχει προηγούμενο (η πίεση)" είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Βενιζελείου και συντονιστής της διαχείρισης όλων των περιστατικών Covid-19, Γρηγόρης Πασπάτης.
 
Η δεκάμηνη εμπειρία έχει βοηθήσει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση. "Αν δεχόμασταν την πίεση αυτή τον περασμένο Μάρτιο, θα ήταν πραγματικά καταστροφικό!" σχολίασε ο κ. Πασπάτης.
 
Το δίμηνο που έχουμε μπροστά μας "είναι πιο σκληρό από αυτό που υπολογίζαμε" παραδέχθηκε.
 
Όπως ο ίδιος σημείωσε, οι αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται "δείχνουν"  ότι θα υπάρχουν πολλά περιστατικά στην κοινότητα, αρκετά εκ των οποίων ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικά. Ο κ. Πασπάτης ανησυχεί ιδιαιτέρως και για κάτι άλλο: ο κορωνοϊός χτυπάει πλέον ολόκληρες οικογένειες!
 
"Τα πράγματα είναι υπό έλεγχο" για την ώρα, καθυσήχασε ο κ. Πασπάτης, καλώντας ωστόσο τον κόσμο "να μην έρχεται στο νοσοκομείο" αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.
 
Στο Βενιζέλειο εξάλλου ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα. Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να είναι μόνοι τους. "Ελάχιστοι συνοδοί" λοιπόν εκεί που πρέπει, είναι η άποψη του συντονιστή της διαχείρισης όλων των περιστατικών Covid-19.
 
Το βέλτιστο είναι στο νοσοκομείο να βρίσκονται μόνο οι ασθενείς και το προσωπικό, διότι η συγκυρία είναι δύσκολη σε ο,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους διασποράς του ιού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ