Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Το "αντίο" του Πρύτανη στον Δημήτρη Τσέτη

Newsroom
Newsroom

"Ο Δημήτρης δεν αρνήθηκε ποτε να προσφέρει"

Θλίψη στην ιατρική και ακαδημαΐκή κοινότητα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας Δημήτρη Τσέτη. 

Σε ανάρτησή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Δημήτρης Τσετης έφυγε πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι, ξαφνιάζοντας όλους όσοι τον ξέραμε να αγωνίζεται ενάντια στην ασθένεια και στο θάνατο πολλά χρονια τώρα. Απέναντι στις ασθένειες των ανθρώπων που θεράπευε συνήθως ήταν νικητής. Το τελευταίο διάστημα πάλεψε για τον ίδιο με σθένος και αξιοπρέπεια, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο Δημήτρης ανήκει στους πρωτεργάτες της επεμβατικής ακτινολογίας όχι μόνο στην Κρήτη, όπου πρόσφερε αποτελεσματικά και με αυταπάρνηση, αλλά και στην Ελλάδα. Με διεθνή καταξίωση. Επιστήμονας υψηλού κύρους. Θεράπευσε πολλούς εκθέτοντας διαρκώς εαυτόν σε κίνδυνο. Ανεκτίμητη η προσφορά του.

Ο Δημήτρης δεν αρνήθηκε ποτε να προσφέρει. Ανά πάσα στιγμή θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια μεγάλη αιμορραγία ασθενούς, που τον καλούσαμε να έρθει. Δεν είχε ποτε σχολες ο Δημήτρης. Απλός και καταδεκτικός, σεμνός, αλλά ικανός.

Εμείς που τον ζήσαμε στο ΠαΓΝΗ και στην Ιατρική όλα τα χρόνια βρισκόμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Δημήτρη θα μας λείπεις !!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Δημήτρη".

Δείτε επίσης

Θλίψη για τον χαμό του αγαπητού γιατρού

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Ηράκλειο και Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ