Πέπλο θλίψης σε όλη την χώρα για τον μικρό Ζαχαρία

Πέπλο θλίψης σε όλη την χώρα για τον μικρό Ζαχαρία

Γιατροί και νοσηλευτές έδιναν μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή για τον μικρούλη

Ολόκληρη η χώρα εξακολουθεί να θρηνεί για το ένα γενναίο αγόρι που προς στιγμή έδειξε να νικά τον θάνατο, αλλά η μάχη αποδείχθηκε άνιση για το μικρό κορμάκι του. 

Λίγες ώρες μετά το σπαρακτικό τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, στην Λιγόρτυνο Ηρακλείου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη περιέγραψε τη βαριά εικόνα του Ζαχαρία, που «γύρισε» από τον θάνατο, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε:

"Τα πράγματα ήταν δύσκολα εξ' αρχής, καθότι το παιδί είχε εισρόφηση νερού. Επομένως ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση. Για παραπάνω από 2,5 ώρες παιδίατρος, γενικοί γιατροί, διασώστες και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Χάρακα έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στον μικρό Ζαχαρία. Όταν όλα έδειχναν ότι όλα είχαν τελειώσει, το καρδιογράφημα έδωσε καρδιακό παλμό" .

Και συμπλήρωσε: "Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδιναν τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η κατάσταση όμως ήταν ήδη επιβαρυμένη, με μία πολυοργανική ανεπάρκεια, με μία παρατεταμένη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπου δόθηκε και το τέλος".

"Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε παραπνιγμό με όλα τα συνακόλουθα" κατέληξε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Δείτε επίσης:

Κρίνα στον δρόμο και απέραντος πόνος για τον δίχρονο Ζαχαρία

"Αυλαία" στην τραγωδία με τον μικρό Ζαχαρία

Θρήνος για τον 2χρονο Ζαχαρία

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ