Περιφέρεια και Δήμος στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης

Περιφέρεια και Δήμος στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης

Την παρέμβαση του στο Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και την στήριξη της Περιφέρειας στους εργαζόμενους στον χώρο της τέχνης που έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω κορωνοϊού, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο διαδήλωσης των εργαζομένων στην τέχνη στην πλατεία Ελευθερίας συναντήθηκε με αντιπροσωπία τους, παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αριστέας Πλεύρη. Τα μέλη της αντιπροσωπίας χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της τέχνης οικονομικά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ζητώντας άμεσα μέτρα και στήριξη από την Ελληνική Πολιτεία.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε ότι παράλληλα με την επικοινωνία -παρέμβαση του στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια θα στηρίξει τους εργαζόμενους στην τέχνη μέσα από την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, δηλώνοντας την πρόθεση της, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων στον Δήμο Ηρακλείου ,να στηριχτούν οι εργαζόμενοι στην τέχνη που πλήττονται, ενώ ευχαρίστησε για την συνεργασία, τον κ. Αρναουτάκη, τον κ Φασουλάκη, την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης αφού αναφέρθηκε στην δύσκολη συγκυρία του κλάδου της Τέχνης, ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία που έχουν η Περιφέρεια με τον Δήμο, όλους τους εργαζόμενους στην τέχνη, επισημαίνοντας ότι με χαρά και αισιόδοξο πνεύμα θα συνεχιστεί μαζί τους η καλή συνεργασία και θα γίνει πράξη η διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη μέσω της υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων.

Περιφέρεια Εργαζόμενοι Τέχνη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ