Περιφέρεια Κρήτης και φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα funds

Newsroom
Newsroom

Ηχηρό μήνυμα κατά των πλειστηριασμών στέλνει το Ηράκλειο

Παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και των αντιπεριφερειαρχών Νίκου Συριγωνάκη, Γιώργου Πιτσούλη και Σταύρου Τζεδάκη, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας η σύσκεψη παραγωγικών φορέων που είχε συγκαλέσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Όπως τονίστηκε, όλοι, εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, αγρότες και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά των πλειστηριασμών και ο αγώνας ξεκινάει δυναμικά!

Είναι ένα θέμα που αφορά όλους, άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους, οικογένειες μένουν στον δρόμο, η τοπική οικονομία πλήττεται σημαντικά. Μέλη της διοίκησης του ΕΚΗ περιέγραψαν πως σε καθημερινή βάση δέχονται πολίτες που βάζουν ακόμα και τα κλάματα στο ενδεχόμενο να χάσουν το σπίτι τους. Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως πρέπει να ακολουθηθεί η νομική οδός, να υπάρξει μία νομική υποστήριξη του κόσμου που θα αποτελέσει την πυξίδα, βάση της οποίας θα προχωρήσουν.

Σύσκεψη πλειστηριασμοί

Τόνισε πως το θέμα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου στο Ηράκλειο. Όπως είπε, πρέπει η αντίδραση να έχει παγκρήτιο χαρακτήρα. Στη σύσκεψη υπήρξαν εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής του τόπου, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Μπάμπης Λεκάκης.

Σύσκεψη πλειστηριασμοί

Στη σύσκεψη είχαν, ακόμα, κληθεί εκπρόσωποι από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΤΕΕ/ΤΑΚ, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, τον Δικηγορικό Σύλλογο. Δυναμικό «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της αγροτικής ζωής του τόπου. Για τις γνωστές περιπέτειες που έχει η Ένωση Ηρακλείου με τα funds μίλησε ο πρόεδρος της ένωσης, κ. Σταύρος Γαβαλάς. Παρών ήταν και ο πρόεδρος των αμπελουργών, κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση φορέων στο Ηράκλειο για τα κόκκινα δάνεια

Ένωση Ηρακλείου: Ξένo fund "έβαλε στο μάτι" τα ακίνητα σε 62 Μαρτύρων και Τάλως

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ