"Περισσότερη φυλακή για όλους" - Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

Newsroom
Newsroom

Ενημερωτική δράση από την "Δικηγορική Προοπτική" έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Κλιμακώνονται και στο Ηράκλειο οι αντιδράσεις ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μέλη της "Δικηγορικής Προοπτικής" πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης, ενημερωτική δράση, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στους πολίτες τις "
σοβαρές συνέπειες των προτεινόμενων αλλαγών", που αφορούν - όπως επισημαίνεται - το κάθε ένα από εμάς. 
Δείτε τι είπαν στο Cretalive εκπρόσωποι της κίνησης "Δικηγορική Προοπτική": Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το Cretalive, το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στον δικηγορικό κόσμο και όχι μόνο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε επιστολή τους προς τους βουλευτές σημειώνει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο επιφέρει δομικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και μάλιστα αποτελεί την 7η κατά σειρά τροποποίηση μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια. Σημειώνεται επίσης ότι η τοποθέτηση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δ.Σ. της χώρας και της επιστημονικής κοινότητας δεν αξιολογήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση.

Καλεί μάλιστα τους  βουλευτές να πράξουν "αυτό που επιβάλουν οι περιστάσεις, επιδιώκοντας με την έγκαιρη παρέμβασή σας την αποφυγή των επιπτώσεων της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας"
 

Δικηγοροι ηρακλειο διαμαρτυρία

405065650980954

24530459865
Δείτε επίσης:

Δικηγορικός Σύλλογος προς τους βουλευτές: Πράξτε αυτό που επιβάλουν οι περιστάσεις!

"Φυλακοδάνεια" ... με το νέο Ποινικό Δίκαιο - Ενημερωτική δράση, την Τρίτη

Νέος ποινικός κώδικας: Αυστηροποίηση ποινών και επιτάχυνση διαδικασιών – Όλες οι αλλαγές

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ