Πεζοπορία στην περιοχή του Ξερόκαμπου Σητείας

Πεζοπορία στην περιοχή του Ξερόκαμπου Σητείας

Από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου πεζοπορία για τους φίλους του στην ανατολικότερη πλευρά της Κρήτης στην περιοχή του Ξερόκαμπου. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από τον γραφικό οικισμό του Χαμαίτουλου και συνεχίζουμε κατηφορίζοντας στο φαράγγι του Ξερόκαμπου με τα εντυπωσιακά τοιχώματα και τη θέα προς τη θάλασσα (μήκος 4,32 km -Γεωδιαδρομή 7 Γεωπάρκου Σητείας ). Αφού φτάσουμε στην παραλία συνεχίζουμε την πορεία μας με κατεύθυνση τον κυρίως οικισμό, παράλληλα με τις ακτές με θέα τις εντυπωσιακές βραχονησίδες των Καββάλων. Θα περάσουμε απ’ το λοφίσκο με τα ερείπια της αρχαίας Αμπέλου, θα σταματήσουμε για μια βουτιά και λασπόλουτρο στην περίφημη παραλία της Αργίλου και αφού συνεχίσουμε την πορεία μας περνώντας διαδοχικά από την Αλατσολίμνη, που λειτουργεί ως βιότοπος για τ’ αποδημητικά πτηνά, από τη θέση Ποταμός, θα καταλήξουμε στην παραλία Κατσουνάκι, περίφημη για τα κρινάκια της, ανθισμένα αυτή την εποχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στον οικισμό για γεύμα και την αναχώρησή μας. Η διαδρομή είναι εύκολη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μονοπάτια και στον επαρχιακό δρόμο, ιδανική για αρχάριους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 .το πρωί. Η μεταφορά μας στην αφετηρία θα γίνει με λεωφορείο. Εκτιμώμενη άφιξη στο χώρο 10.00. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο 18.00 με 19.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πρόσφατο rapid test, καθώς και μάσκα για τη διαδρομή. Η προσέγγιση στο χώρο θα γίνει από τον νότιο άξονα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη μας απ’ την Ιεράπετρα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής  ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ως την Παρασκευή το βράδυ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 3 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Καπέλο, μαγιό, αντηλιακό, πολύ νερό, σνακ και θετική διάθεση!

ΑΡΧΗΓΟΙ: Γιάννης Πάγκαλος, Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ 6973363701)

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Γιάννης Πάγκαλος (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) – Τιμή εισιτηρίου λεωφορείου: 15 €

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ