Πεζοπορία στο δάσος του Κρούστα

Πεζοπορία στο δάσος του Κρούστα

Την Κυριακή 4 Ιουλίου

Την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, στο πανέμορφο, ιστορικό και δροσερό το καλοκαίρι δάσος του Κρούστα. Ξεκινάμε από την τοποθεσία Τούρκισσες, λίγο ψηλότερα από το χωριό του Κρούστα. Στη συνέχεια περνάμε από το ύψωμα Φορτέτσα, τόπο λατρείας ή παρατηρητήριο, καθώς βρισκόταν στα όρια των αρχαίων πόλεων, Λατούς και Ιεράπυτνας. Κατόπιν συναντάμε παραδοσιακό, καλά σωζόμενο, αλώνι, τρία κυκλικά πηγάδια για αποθήκευση νερού ή σιτηρών των μινωικών χρόνων και τέλος τη θέση Ασφεντάμους, όπου έχει εντοπισθεί αρχαίος αγροτοκτηνοτροφικός οικισμός 4000 χρόνων. Έπειτα επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

Η πορεία είναι σύντομη, εύκολη (χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά και πάνω σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια), προσιτή ακόμα και σε μη πεπειραμένους ορειβάτες-περιπατητές, Είναι ανοικτή σε όλους μέλη και μη του συλλόγου και συνδυάζει τη φυσιολατρία με την ελαφριά άθληση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες (με τις στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: Περίπου 7 χιλ.

ΒΑΘΜΟΣΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Μπότες πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια, σακίδιο με σνακ, νερό, αντηλιακό, καπέλο.

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ευδαίμων Παναγιώτης (τηλ.6979687576)

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ