Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη

Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη

Την Κυριακή 19 Ιουλίου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για αυτή την Κυριακή, 19 Ιουλίου πεζοπορία στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Ρίχτη.

Το φαράγγι του Ρίχτη, ένα από τα ομορφότερα της Κρήτης,  πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο καταρράχτη («ρίχτης» ή «ρέχτρα» στην κρητική ντοπιολαλιά). Μέσα του συντίθενται όλα εκείνα τα στοιχεία  που δίνουν στην κρητική φύση την απαράμιλλη ομορφιά της!

Η πορεία μας θα αρχίσει από τη θέση Καλαβρός λίγο πριν τα έξω Μουλιανά, από αγροτικό δρόμο κατηφορίζουμε για την βορεινή έξοδο του φαραγγιού και θα διασχίσουμε το φαράγγι από βορρά προς νότο.

Στο πρώτο τρίτο του φαραγγιού, μέχρι να συναντήσουμε τον καταρράκτη του Ρίχτη, θα περπατήσουμε κάτω από την πλατιά σκιά ενός από το ομορφότερα πλατανοδάση της Κρήτης! Εκεί θα ξεκουραστούμε, απολαμβάνοντας τους ήχους, τις εικόνες και την αίσθηση του τρεχούμενου νερού που κλέβει τα βλέμματα των επισκεπτών, εισβάλλοντας θριαμβευτικά στο αντιληπτικό μας πεδίο από ύψος 20 σχεδόν μέτρων. Το δεύτερο τρίτο της διαδρομής, από τον καταρράκτη του Ρίχτη μέχρι τον πρώτο νερόμυλο κυριαρχούν τα αρωματικά φυτά της Κρήτης, οι λυγαριές και οι πικροδάφνες. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής από το ιστορικό γεφύρι του Λαχανά μέχρι και τον εθνικό δρόμο πεζοπορούμε έξω από το φαράγγι.

 

Βαθμός δυσκολίας:  μπλε

Ώρες πορείας : 5 χωρίς τις στάσεις

Επικεφαλής : Αποστολακάκης Μάκης

Αναχώρηση στις 7:30 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

 

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό

Απαραίτητο: Ορειβατικό μποτάκι

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρα 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 (στοά), στα τηλέφωνα: γραφείο 2810-344588 & κινητό 6986645003 και ηλεκτρονικά https://forms.gle/hPb8tP6kZ2rmU5T67

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ