Το πιο συγκινητικό live της ζωής του έξω από ένα νοσοκομείο

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Το πιο συγκινητικό live της ζωής του έξω από ένα νοσοκομείο

Το μέλος του συγκροτήματος «Ρόμβος» , Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης, Ηρακλειώτης φοιτητής στο ΑΠΘ, μιλά για την ξεχωριστή εμπειρία που έζησε

Της Κατερίνας Μυλωνά

Το κοινό τους ξεχωριστό, τα συναισθήματα μοναδικά και το live το πιο συγκινητικό της ζωής τους.

Μαζί με τα μέλη της μπάντας δρόμου «Ρόμβος», που το απόγευμα της Τετάρτης έπαιξαν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου, ένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συγκινήθηκαν και όλοι οι Έλληνες.

Ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και ο Ηρακλειώτης φοιτητής, με καταγωγή από τις Άνω Ασίτες, Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης, ο οποίος παίζει κρουστά, και είναι στο 3ο έτος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΑΠΘ.

1

Όπως εξηγεί στο Cretalive, τα πέντε από τα επτά μέλη της ομάδας είναι είτε ειδικευόμενοι γιατροί είτε φοιτητές Ιατρικής, ο ένας εργάζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου και γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί.

Προσπάθησαν, λοιπόν, να δώσουν μία ξεχωριστή νότα και μία αισιοδοξία στους ασθενείς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου. Απέναντί τους είχαν περίπου 30 παράθυρα, άλλα άνοιξαν, άλλα παρέμειναν κλειστά. Δίπλα τους, χειροκροτούσαν και χόρευαν δέκα άτομα που εργάζονται στο νοσοκομείο ενώ τους ενθάρρυναν δικοί τους άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί για να αποθανατίσουν την πιο τρυφερή μέχρι σήμερα στιγμής της μπάντας.

1

«Από τα παράθυρα, μπορούσα να δω μονάχα κάποια χαμόγελα. Ήταν, όμως, το πιο συγκινητικό μας live, έτσι αισθανόμαστε όλοι», αναφέρει ο Θοδωρής.

Ο ίδιος δεν έρχεται συχνά πλέον στην Κρήτη, κυρίως τα καλοκαίρια, όμως όλοι οι μουσικοί που παίζουν μαζί του αγαπούν πολύ το νησί μας και προσπαθούν να το επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν.

Ξεχωριστό ακροατήριο, συγκίνηση παντού

Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής «έσπασαν» προς στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά τη μάχη με τον ιό που τόσο βίαια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας.

Το συγκρότημα «Ρόμβος»

Την μπάντα δρόμου «Ρόμβος» αποτελούν οι: Μάξιμος Αγγελίδης (κιθάρα/μαέστρος), ειδικευόμενος Πνευμονολογίας ΑΠΘ- Παπανικολάου, Ελισάβετ Μάνου (μαντολίνο/ φωνητικά), ειδικευόμενη παθολογίας-νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Καραμάνης (πνευστά), φοιτητής Ιατρικής, Παντελής Καραμάνης (φωνή/λαούτο), φοιτητής ιατρικής, Ελένη Κωτσάκη (φωνή), φοιτήτρια ιατρικής, Γεωργία Ζάχου (φωνή), παιδαγωγός και Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης (κρουστά) φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ.

Το συγκρότημα «Ρόμβος»

Το συγκρότημα «Ρόμβος» έχει δικό του κανάλι στο youtube (Romvos Band) και έχει επίσης παρουσία στο facebook και το Instagram (@romvosband)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ