Πιθανό το πέρασμα του "Ιανού" από την Κρήτη τις επόμενες ώρες

Πιθανό το πέρασμα του "Ιανού" από την Κρήτη τις επόμενες ώρες

Τι αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Νότια προς τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, κινείται ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός", σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Θεωρείται, μάλιστα, πιθανό στη συνέχεια να στραφεί προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο:

"Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός κινείται νότια προς την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και στη συνέχεια αναμένεται να στραφεί προς τα ανατολικά.

Όπως διακρίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί, σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στο νησί και κυρίως στο δυτικό τμήμα του από το απόγευμα του Σαββάτου και μέσα στη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Τονίζεται ότι η κατανομή της βροχής δίνεται προσεγγιστικά, μικρές αλλαγές στην τροχιά του χαμηλού ενδέχεται να μεταβάλλουν την κατανομή και την ένταση της βροχής.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της κίνησης του Ιανού τόσο με δορυφορικές εικόνες όσο και με τις καταγραφές του πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr στο νησί και θα επανέλθουμε με νεότερα στοιχεία το απόγευμα".

χάρτης Ιανός

Δείτε live την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα:

 

Φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ