Πλακιωτάκης: Οι κρητικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Πλακιωτάκης: Οι κρητικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στην ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων

Παρουσιάστηκε επισήμως το βράδυ της Παρασκευής το μέτρο της συμπερίληψης των κρητικών επιχειρήσεων στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε πως και οι κρητικές επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού".

Ακόμη, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι "Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου θα ευνοήσει και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων", ενώ γνωστοποίησε ότι θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/20.

Γιάννης Πλακιωτάκης

 

"Έίμαστε εδώ για να συζητήσουμε τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις για τη νέα χρονιά. Ήδη από το 2021 θα έχουμε την έκδοση τής νέας ΚΥΑ, οπότε με την εμπειρία που θα έχουμε αποκτήσει να είστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε σε βελτιωτικές κινήσεις".

Γιάννης Πλακιωτάκης

"Ήδη είμαστε σε επαφή με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, και στα πλαίσια του νέου νομοσχεδίου ενίσχυσης της νησιωτικότητας στην πατρίδα μας, πάμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για την νησιωτική πολιτική στην Ελλάδα. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των νησιωτικών επιχειρήσεων, μέσα από τη συνεργασία μας με την Αναπτυξιακή Τράπεζα"

Επειδή το Μεταφορικό Ισοδύναμο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι από το Ρέθυμνο ότι θα δοθεί παράταση στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις νησιωτικές επιχειρήσεις είναι 75 εκατομμύρια ευρώ.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο Υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε τα Επιμελητήρια της Κρήτης "για την πολύ μεγάλη συνεισφορά τους όλο το προηγούμενο διάστημα", την Περιφέρεια Κρήτης "για την πολύτιμη βοήθειά της", τον "συνάδελφό μου, τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, όπως και τον συνάδελφό μου βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη, για την πολύτιμη συνεισφορά τους".

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε με νόημα πως "αυτό είναι μόνο η αρχή!".

Θέλησε, δε, να κάνει γνωστό πως "στο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε την επόμενη εβδομάδα και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, συμπεριλαμβάνονται πολλές σημαντικές παρεμβάσεις ενίσχυσης της νησιωτικότητας στην πατρίδα μας". Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται το χρηματοδοτικό εργαλείο "Νέαρχος", όπου θα έχουμε την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε ώριμες μελέτες για λιμενικά έργα. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτικές ενισχύσεις για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και η δημιουργία του Ταμείου της Γαλάζιας Οικονομίας, με κατεύθυνση την ενίσχυση της Γαλάζιας Ανάπτυξης και των Γαλάζιων Επαγγελμάτων".

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε την δημόσια δέσμευσή του, ότι "το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/20" .

Άφησε τέλος ορθάνοιχτο παράθυρο "για να συζητήσουμε για τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις για τη νέα χρονιά"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ