Πλήθος κόσμου, "παλμός" και συγκεκριμένες προτάσεις από τον Γιώργο Αλεξάκη

Newsroom
Newsroom

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Σταύρο Αρναουτάκη έδωσε το "στίγμα" της υποψηφιότητάς του, καταθέτοντας το όραμά του για την Κρήτη του 2030

Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα, η χθεσινή, του Γιώργου Αλεξάκη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τον Σταύρο Αρναουτάκη: πλήθος κόσμου αλλά συγκεκριμένες προτάσεις για το "αύριο" της Κρήτης.

Σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου του Ηρακλείου συνέρρευσαν από νωρίς Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας - άλλοι που επί σειρά ετών επιλέγουν τον Γιώργο Αλεξάκη στην κάλπη αλλά και νέοι φίλοι που παρακολουθούν τη μεθοδική δουλειά και τα οργανωμένα αποτελέσματα που ο Γ.Αλεξάκης έχει στο ενεργητικό του, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο προλόγισαν η τοπογράφος και συγκοινωνιολόγος με ειδίκευσή στην βιώσιμη κινητικότητα Μαρία Σίτη και ο γνωστός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Πλήθος κόσμου, "παλμός" και συγκεκριμένες προτάσεις από τον Γιώργο Αλεξάκη

Κατά την ομιλία του, ο Γ.Αλεξάκης έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, "μια διαδρομή δεκαετιών με εμπνευσμένους ηγέτες  - όπως ο Γιάννης Γαρεφαλάκης, ο Δημήτρης Σαρρής και η Βαγγελιώ Σχοιναράκη, και τα τελευταία χρόνια ο Περιφερειάρχης μας Σταύρος Αρναουτάκης – με όραμα για την Κρήτη μας, για την πόλη μας, για την ύπαιθρο, τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στις θέσεις από τις οποίες έχει, κατά καιρούς, εκπροσωπήσει την Κρήτη και τους Κρητικούς, σημειώνοντας το αίσθημα ευθύνης που τον διακατέχει κάθε φορά που εκπροσωπεί τον τόπο μας στην Ευρώπη.

Όντας επί σειρά ετών αρμόδιος, ως Αντιπεριφερειάρχης και Εντεταλμένος Σύμβουλος, για Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, ο Γ.Αλεξάκης σημείωσε πόσο αγαπά να αναλαμβάνει δράση για να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ανάπτυξης για "να φέρνουμε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα στην Κρήτη". "Καταστήσαμε την Κρήτη", πρόσθεσε, "μια ισχυρή και υπολογίσιμη φωνή", "φέραμε στην Κρήτη νέα τεχνογνωσία, καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, περισσότερη καινοτομία επενδύοντας στην ικανότητα και αριστεία των ερευνητικών μας ιδρυμάτων, εμπειρία χρήσιμη στην Αυτοδιοίκηση και στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων" και έτσι η Κρήτη πια "μετράει" πλέον των 60 ευρωπαϊκών ανταγωνιστικών έργων σε διάφορους τομείς. Παράλληλα υλοποιούνται προγράμματα σε πρωτοπόρα θέματα για την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα, όπως είναι τα εναλλακτικά καύσιμα και η χρήση του πράσινου υδρογόνου στις μεταφορές.

Πλήθος κόσμου, "παλμός" και συγκεκριμένες προτάσεις από τον Γιώργο Αλεξάκη

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση, χθες, δύο ετών από τον καταστροφικό σεισμό των 6 ρίχτερ στο Δήμο Μινώα, επανέλαβε τη θέση του για την άμεση υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδίου για το Δήμο Μινώα προς ανακούφιση των πολιτών και ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ενόψει της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου και το κριτήριο με το οποίο ο πολίτης θα κληθεί να επιλέξει εκείνους που θα τον εκπροσωπήσουν, ο Γ.Αλεξάκης σημείωσε: "Για να υλοποιηθούν στόχοι μεγάλοι, οραματικοί, ΔΕΝ αρκεί η θέληση ενός ανθρώπου. Η αγάπη απλά για τον τόπο δεν φτάνει. Είναι προϋπόθεση, αλλά όχι ικανή από μόνη της! Χρειαζόμαστε τις Ιδέες, Γνώση και Σχέδιο, Εμπειρία και Προτάσεις. Συμμετοχή στα κοινά, εγρήγορση, διάθεση προσφοράς και σύνθεσης".

Κλείνοντας την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης έμπρακτα κάνοντας την "πρώτη επιλογή" στο ψηφοδέλτιο και τόνισε: "Έχουμε κατορθώσει πολλά. Μαζί, μπορούμε περισσότερα!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ