Πλωτό φράγμα για να ελεγχθεί η ρύπανση γύρω από το ναυάγιο της Κισσάμου

Πλωτό φράγμα για να ελεγχθεί η ρύπανση γύρω από το ναυάγιο της Κισσάμου

Η νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού

Τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένουν οι αρχές προκειμένου να τοποθετήσουν πλωτό φράγμα περιμετρικά του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομορες που προσάραξε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

Αναφορικά με την προσάραξη του Φ/Γ πλοίου “MANASSA ROSE M” σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ στον Κίσσαμο Χανίων, γνωρίζεται ότι, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισαν το εν λόγω πλοίο με βοηθητικό φουσκωτό σκάφος αντιρρυπαντικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη λεπτού φιλμ αυτοδιαλυόμενων πετρελαιοειδών, ιριδίζουσας μορφής, έκτασης εμβαδού επιφάνειας πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500τ.μ.) περίπου, περιμετρικά του πλοίου. 

Επιπροσθέτως,  από τα ανωτέρω στελέχη  ανευρέθηκαν επί του “MANASSA ROSE M”, τα ταξιδιωτικά έγγραφα των μελών πληρώματος, καθώς και τα έγγραφα του πλοίου, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Χανίων και Κισσάμου, τοποθετήθηκε απορροφητικό φράγμα μήκους εκατόν πενήντα μέτρων (150μ.) περίπου στην ανωτέρω περιοχή και έγινε χρήση απορροφητικών υλικών. Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, πρόκειται να αποπλεύσει από τον λιμένα Χανίων, το αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να ποντιστεί πλωτό φράγμα, περιμετρικά του πλοίου.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου που διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του “MANASSA ROSE M”, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων

 

Δείτε επίσης:

Τους διέσωσαν μετά από προσάραξη πλοίου στην Κίσσαμο - Δείτε την αντίδρασή τους

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στον κόλπο Κισσάμου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ