Ποινική δίωξη στους Ρομά για την επεισοδιακή πολιορκία

Ποινική δίωξη στους Ρομά για την επεισοδιακή πολιορκία

Στο Αυτόφωρο στις 18 Αυγούστου η υπόθεση

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους πέντε Ρομά για την επεισοδιακή πολιορκία στην περιοχή των Καμινίων το βράδυ της Κυριακής.
 
Ειδικότερα, στους πέντε συλληφθέντες, πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου που σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων -των αστυνομικών συγκεκριμένα από κοινού.
 
Η υπόθεση μάλιστα αναβλήθηκε, και πλέον αναμένεται να δικαστεί στο Αυτόφωρο στις 18 του μηνός.
 
Όπως έχει γράψει ήδη το Cretalive, όλα ξεκίνησαν όταν έντρομος ένας άνδρας κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια, καθώς - όπως είπε- ο σύντροφος της εγκύου κόρης του και συγγενείς του,  τον ενημέρωσαν πως μεταβαίνουν στο σπίτι του για να "καθαρίσουν" τους λογαριασμούς τους. 
Σχεδόν ταυτόχρονα ανάλογες κλήσεις έγιναν και από περίοικους που αναφέρονταν στην έλευση στην περιοχή πολλών αυτοκινήτων με έξαλλους Ρομά που "πολιορκούσαν" το σπίτι του πρώτου. 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να απωθήσουν τους μαινόμενους και να σχηματίσουν μια "ασπίδα προστασίας" για την επίμαχη κατοικία. 
Όσο περνούσε η ώρα, στους οργισμένους Ρομά - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προστίθεντο και άλλοι, ενώ έφταναν και ενισχύσεις από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. 

Τα πνεύματα δεν έλεγαν να ηρεμήσουν παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, ενώ κάποια επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, σπρώχνοντας και βρίζοντας! 

Τελικά η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο αρκετή ώρα μετά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν 5 άτομα από τους επιτιθέμενους!


Δείτε επίσης


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ