Πόλεμος ανακοινώσεων των νεολαιών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την καταγγελία περί αστυνομικής βίας

Πόλεμος ανακοινώσεων των νεολαιών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή την καταγγελία περί αστυνομικής βίας

Η απάντηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και η ... ανταπάντηση της ΟΝΝΕΔ - Παρέμβαση και από τη ΝΟΔΕ

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχουν αποδυθεί οι νεολαίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο Ηράκλειο με αφορμή την καταγγελία της πρώτης σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας. 

Μετά την απάντηση της ΟΝΝΕΔ στην αρχική ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαιίστικη οργάνωση σε νεότερη ανακοίνωσή της επισήμανε:

"Η Νεολαία Σύριζα δεν επιθυμεί, ούτε επιδιώκει την διαστρεύλωση ή την παραποίση γεγονότων. Η δημόσια παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το περιστατικό αστυνομικής βίας, βάση της καταγγελίας που είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σαββάτο, βασίζεται στις επίσημες αναφορές έγκριτων μέσων ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι το λίγοτερο υποκριτικό η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας να μας εγκαλεί για προσπάθεια διαστρεύλωσης γεγονότων την στιγμή που η ίδια αρνείται την πραγματικότητα και συστηματικά ψεύδεται ενώπιον του ελληνικού λαού. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η επιλογή συγκυρίας της ΟΝΝΕΔ για δημοσία τοποθέτηση, τόσο ως προς την αγαπημένη της θεματική «Νόμος και Τάξη», όσο και από την εκκωφαντική απουσία παρέμβασης τα δύο τελευταία χρόνια που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αποτελεί ορατά πρωτοπόρα δύναμη σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα του τόπου μας.  

Αναφερόμενοι στο κοινωνικό και πολιτικό συγκείμενο, και με κύριο άξονα παρέμβασής μας τις προτάσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας στην προσπάθεια εξάλειψης της αστυνομικής βίας και ασυδοσίας – που αποτελεί και πυρήνα της δημοσιευμένης μας ανακοίνωσης, λαμβάνουμε μια ασύμμετρη και εκτός τόπου απάντηση από την ΟΝΝΕΔ, την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, που αποσιωπεί συστηματικά τα περιστατικά καταστολής που πληθαίνουν, σε αντίστιξη με το προεκλογικό φοβικό κλίμα που είχε δημιουργήσει για το περί «ασφάλειας αίσθημα» των πολιτών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης έπεσε νεκρός από τα πυρά της ομάδας Δι.Ας. αφού δέχτηκε 38 σφαίρες. Ένας νέος ρομά, άοπλος, με καθαρό ποινικό μητρώο. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία δεν δίστασαν να παραποιήσουν τα γεγονότα, προσπαθώντας να συγκαλύψουν το περιστατικό, παρουσιάζοντας ότι οι νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, για να δικαιολογήσουν το κρεσέντο βίας που ακολούθησε. Γεγονός που όπως αποδείχθηκε έπειτα δεν συνέβη ποτέ, αντιθέτως υπήρχε ρητή εντολή να σταματήσει η καταδίωξη. Ακόμα περιμένουμε μία ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για σχετικά με το γεγονός αυτό.

Κοιτώντας πίσω στον χρόνο, σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας ή εξουσιαστικής αυθαιρεσίας, μπορούμε να εντοπίσουμε τ@ν Ζακ, την εισβολή στο σπίτι και τον ξυλοδαρμό της οικογένειας Ινδαρέ, τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης που «τόλμησαν» να καθίσουν στα παγκάκια, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Αυγουστίνο Δημητρίου της υπόθεσης «ζαρντινιέρα», και ούτω καθεξής. Το επίδικο κοινό όλων αυτών των περιπτώσεων με την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία είναι είτε η ένοχη σιωπή, είτε η αλλοπρόσαλλη προσπάθεια συγκάλυψης μέσω ετεροχρονισμένων δηλώσεων που αποφεύγουν την ουσία της πολιτικής μας τοποθέτησης.     

Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να σταματήσει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας των περιστατικών βίας, αναλαμβάνοντας επιτέλους πρωτοβουλίες - όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο - γύρω από την απαιτούμενη ανάγκη εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία του βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του υγιούς κομματιού του αστυνομικού σώματος, ωστόσο δε θα επιδείξουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα μικρό ή μεγαλύτερο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας".

Και η ανταπάντηση της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

Λίγη ώρα αργότερα, η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου ανταπάντησε επισημαίνοντας:

"Πολύ δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς, μια δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την Ελληνική Αστυνομία, ως δήθεν απάντηση σε ανακοίνωση μας η οποία αποκαθιστούσε την διαστρέβλωση που επιχειρούσε η πρώτη ανακοίνωση τους σε συγκεκριμένο περιστατικό στην πόλη μας. Χωρίς να αποκρούει τίποτα από τα περιγραφόμενα πραγματικά γεγονότα που αναφέρονται στην ανακοίνωση μας και τις διαστρεβλώσεις που επιχείρησαν,  περισσότερο θυμίζει μανιφέστο οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Καλό θα ήταν πάντως αν μας διευκρίνιζαν οι νεολαίοι που συνέταξαν την ανακοίνωση, ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αυτή την περίοδο στην τοπική νεολαία, για να μάθει κι ο κόσμος. Από τα συμφραζόμενα πάντως, φαίνεται πως έχει επικρατήσει η πιο ακραία, αυτή των υποστηρικτών του Κουφοντίνα.

Δυστυχώς, οι θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζονται στην ανακοίνωση, ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας. Οι συντάκτες της στερούνται κάθε σοβαρότητας, ζουν περιχαρακωμένοι σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο και έχουν χάσει κάθε επαφή με τη σύγχρονη κοινωνία και τα προβλήματά της.

Ας γράφουν κι ας υποστηρίζουν ό,τι θέλουν. Ελάχιστοι πλέον τους δίνουν την παραμικρή σημασία".

Παρέμβαση και από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Στο όλο θέμα παρενέβη με ανακοίνωσή της και η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ σημειώνοντας:

"Εξακολουθεί να κινείται σε σύννεφα ασάφειας ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πανδημία. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τις συνεχείς εξελίξεις και έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Παντού βλέπει "αποτυχίες" κι όλες οι αποφάσεις, του φαίνονται "λαθεμένες", χωρίς όμως να είναι σε θέση να υποδείξει εναλλακτικές.

Δυστυχώς, στο ίδιο πνεύμα κινούνται και τα τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με ανακοινώσεις τους μάταια προσπαθούν να καλύψουν τα κενά της Κουμουνδούρου, πέφτουν σε αντιφάσεις και εξακολουθούν να παραπληροφορούν τους πολίτες.

Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή και άλλα στη συρρικνούμενη βάση του κόμματος, εμφανίζοντας το άσπρο σαν μαύρο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ (Ομάδα εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλειας), θολώνει πάλι την ατμόσφαιρα και ουσιαστικά επιχειρεί να αντιστρατευθεί τις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών. Αντί να συνδράμει τις προσπάθειες αυτές, προσπαθεί να επινοήσει χίλιες δυο φτηνές και λαϊκίστικες αιτιάσεις, προκειμένου να φρενάρει τις θετικές εξελίξεις που ακολούθησαν την στοχευμένη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, οι πολίτες δεν συγκινούνται από άναρθρες και ασυνάρτητες αντιπολιτευτικές κραυγές. Και ακολουθούν το δύσκολο αλλά αναγκαίο δρόμο που χαράσσει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη διέξοδο από τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα".

Διαβάστε επίσης:

ΟΝΕΔ Ηρακλείου κατά Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος νεαρού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ