"Πόλεμος" παρατάξεων στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Κοινή δήλωση τριών παρατάξεων.

"Καταργήθηκε το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και μετατράπηκε σε χώρο απόλυτης εξουσίας της κυρίαρχης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ/ΣΥΝΕΚ", ρωτούν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Αριστερή Παρέμβαση- Συσπείρωση.

Μεταξύ άλλων, οι παρατάξεις αναφέρουν

"Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ από τη θέση της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ όχι μόνο τηρεί στάση διγλωσσίας και συγκαλυμμένης αποδοχής του αντιδραστικού μέτρου της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ στην πρόσφατη Γ.Σ. των προέδρων, αλλά επιπλέον ΑΚΥΡΩΝΕΙ βασικές αρχές της καταστατικής και δημοκρατικής δεοντολογίας και λειτουργίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

 

1)     Δεν αναγνωρίζει τη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ, που έφτασε σε ένα υψηλό επίπεδο μαζικότητας (περισσότερα από 90 μέλη), μαζικότητα που η ίδια αναγνώριζε τα τελευταία χρόνια και ΔΕΝ υπογράφει τις ψηφισμένες θέσεις της. Με τον τρόπο αυτό, ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ και την προσέλευση και την αγωνία όλων των μελών της Γ.Σ., λειτουργώντας από τη θέση της προεδρίας ως κανονικό ανάχωμα στην ανάπτυξη του αγώνα.

2)      ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ(!) ΩΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ 24 Οκτώβρη, προβάλλοντας, ουσιαστικά, τα βασικά άρθρα του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, τον οποίο το εκπαιδευτικό κίνημα αντιπαλεύει. Έτσι, καταστρατηγεί και το καταστατικό και τους θεμελιώδεις νόμους λειτουργίας του Δ.Σ. Προκύπτει εύλογα το ερώτημα, η ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) από τη θέση της αντιπροεδρίας, η οποία με τη σειρά της, δεν αναγνώρισε τη Γ.Σ, αποδέχεται και συναινεί σε αυτήν αντικαταστατική και αντιδημοκρατική λειτουργία της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ;

3)     Οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ. πληροφορούνται για την ύπαρξη αυτού του… ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ (!) ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ από τα emails των σχολείων τους (!). Έτσι η λειτουργία της ΕΛΜΕ μετατρέπεται σε απόλυτη και αυθαίρετη εξουσία της κυρίαρχης παράταξης.

4)     Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ από τη θέση της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη, ενώ επίμονα ζητείται η σύγκλησή του από τέσσερις παρατάξεις, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι πολλά και είναι καταστατική η υποχρέωση του Προέδρου να συγκαλεί κάθε εβδομάδα το Δ.Σ."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ