Το Πολιτιστικό Κέντρο και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο
Το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου τέθηκε κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου.
"Δεν υπάρχει υπέρβαση στον προϋπολογισμό με τον Ανακεφαλαιωτικό πίνακα", όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, Μηνάς Καπετανάκης.
Όπως τόνισε, το πολιτιστικό είναι υπεραξία για το Ηράκλειο. "Θα συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Το έργο είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Θα παραδοθεί το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Ανακεφαλαιωτικός πίνακας θα διασφαλίζει την ποιότητα του έργου. Πρέπει να εγκριθεί. Περιλαμβάνει εργασίες επιπρόσθετες αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1%. Περιλαμβάνει θεμελιώδεις εργασίες που έπρεπε να ενσωματωθούν στο έργο και δε συνιστούν βελτίωση αλλά ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση για να γίνει περαιτέρω ελκυστικό στους χρήστες του
"Καθήκον μας να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη ποιότητα για το Πολιτιστικό", υποστήριξε ο Γιώργος Πολυχρονάκης, διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή παρακολούθησης καταθέτει τις ενστάσεις των μελών της
"Δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε έγκριση πυροπροστασίας", υποστηρίζουν
Τελικά, γνωμοδότησε αρνητικά, κατά πλειοψηφία
Η ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι 4/11
Ο κ. Καπετανακης πρόσθεσε ότι θα πάει λίγο παραπέρα. "Στις 20 Δεκεμβρίου θα τοποθετηθούν τα καθίσματα. Είναι από τις τελευταίες εργασίες. Τον Γενάρη θα έχει παραδοθεί" όπως είπε.
Επί του θέματος συνεδριάζει αύριο η ΔΕΠΤΑΗ.
Στο μεταξύ, περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ έχει πάρει το έργο, όπως τονίστηκε.
Υπέρ του περαιτέρω εκσυγχρονισμού τάχθηκε η Αριστέα Πλεύρη, με επιπλέον 100.000, για να γίνει "μοναδικό", εφάμιλλο με εκείνα που υπάρχουν στην Ευρώπη.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, με την υπάρχουσα μελέτη του. "Συμφωνούμε απόλυτα με την Επιτροπή παρακολούθησης", υπογράμμισε ο Γιάννης Κουράκης.
Εκ των Ενεργών Πολιτών, ο κ. Ζαχαρίας Ασαριωτακης σημείωσε ότι οι αλλαγές είναι βόμβα στα θεμέλια του κτιρίου. "Αν είναι να τις κάνετε, σταματήστε το", τόνισε.
Ο Κώστας Ξυλούρης από την Επιτροπή παρακολούθησης, ρώτησε τον δήμαρχο: "Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πρώτη φάση";
Ο κ. Ξυλούρης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει μελέτη παθητικής πυροπροστασίας ενώ ο Μιχάλης Κασαπακης επισήμανε ότι θα πρέπει να δώσουμε εντολή για να μην γίνουν οι αλλαγές.
Επιφυλακτικός για τις αλλαγές εμφανίστηκε ο κ. Ζαμπετακης. "Να πάρετε την ευθύνη των αλλαγών", είπε. "Θα υπάρξουν τεράστια έξοδα για την λειτουργία του. Πρέπει να δούμε πως θα γίνει η απόσβεση".
- Τι έδειξαν οι πρώτες μετρήσεις μετά τη φωτιά
- Παρουσία πλήθους κόσμου η εκδήλωση για την "Επιστήμη και Τεχνολογία στον Πολιτισμό"
- Στα ... καμένα του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Υπουργός Παιδείας