Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης: Μεγάλη κατάκτηση η παραχώρηση του οικοπέδου

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης: Μεγάλη κατάκτηση η παραχώρηση του οικοπέδου

Θα ανεγερθεί κτίριο που θα στεγάσει σημαντικές δομές υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών

Δεν κρύβει την ικανοποίησή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο με την παραχώρηση του οικοπέδου του ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να ανεγερθεί κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν σημαντικές δομές υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής είχε καταθέσει σχετική πρόταση στον Δήμο Ηρακλείου στο παρελθόν και εργαζόταν συστηματικά για την επίτευξη του στόχου. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι η "συνοικία της Αγίας Αικατερίνης πανηγυρίζει".

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μεγάλη κατάκτηση για την συνοικία Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, αποτελεί η ικανοποίηση αιτήματος του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, με την παραχώρηση της χρήσης ενός οικοπέδου έκτασης 2.400μ2 από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου που βρίσκεται επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

To πολύ σοβαρό αυτό θέμα, δρομολογήθηκε μετά από πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης στον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό, το οποίο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, καταρχήν με την 321/2015 απόφασή του. Λόγω όμως των καθυστερήσεων και της αλλαγής των διοικήσεων που υπήρξαν από την πλευρά του ΟΑΕΔ, το αίτημα αυτό επανέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο Δήμο το 2019 και ο Δήμος σε συνεννόηση με τον ΟΑΕΔ, επικαιροποίησε την προηγούμενη απόφασή του, με την 290/2019 απόφασή του. 

Μετά και την έγκριση του αιτήματος από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Υπουργό κον Κ. Χατζιδάκη, συντάχθηκε το χρησιδάνειο από τον ΟΑΕΔ και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έγκριση του χρησιδανείου από το δημοτικό συμβούλιο, με την 119/2021 πρόσφατη απόφασή του και την υπογραφή του από τον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό και τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κον Σπύρο Πρωτοψάλτη. (Κατά την υπογραφή του χρησιδανείου είχε τιμητικά προσκληθεί  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κος Μηνάς Μαυροειδής ο οποίος λόγω κορωνοϊού δεν παραβρέθηκε.) 

Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα εξυπηρετήσουν όχι μόνο τη συνοικία Αγίας Αικατερίνης αλλά ολόκληρη την πόλη. Αυτές είναι:

Κοινωνική υπηρεσία με πλήρες προσωπικό, 2) Νοσηλευτική Υπηρεσία άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη, 3)Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας με όλα τα σύγχρονα μέσα και μηχανήματα, 4) Υπηρεσία Εργοθεραπείας, 5) Μεταφορά της 5ης ΤοΜ.Υ. που ήδη λειτουργεί στη Συνοικία Αγίας Αικατερίνης μετά από πολλές προσπάθειες που κατέβαλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης (στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Εμμ. Ξάνθου 31), 6) Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, 7) Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στην πλήρη του μορφή και λειτουργία, 8) Ξενώνας προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, 9) Ξενώνας προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων, 10) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και 11)ΚΑΠΗ

Σύμφωνα με το χρησιδάνειο ο Δήμος μας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες  και την οικοδομική άδεια εντός 5 ετών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης αισθάνεται δικαιωμένος και υπερήφανος για τις επιλογές του αυτές και με την ευκαιρία, εκφράζει τις πιο εγκάρδιες και ολόψυχες ευχαριστίες του, στον Υπουργό Εργασίας κον Κ. Χατζηδάκη, στον βουλευτή Ν. Ηρακλείου κον Μάξιμο Σενετάκη, τον Δήμαρχο κον Βασίλη Λαμπρινό, τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κον Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Ρένα Παπαδάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο υπεύθυνο της Δημοτικής Περιουσίας κον Μαν. Βασιλάκη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τέως Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Στέλλα Αρχοντάκη και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο με τους Επικεφαλείς των παρατάξεων του από το 2015 μέχρι σήμερα,  που στήριξαν το πολύχρονο αυτό αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και στις τρεις συνεδριάσεις του, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα αίσια έκβαση του μεγάλου αυτού θέματος για την περιοχή και την πόλη ολόκληρη.

Τέλος ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, η οποία συνέταξε την προμελέτη του προϋπολογισμού του συνολικού έργου και το κτιριολογικό πρόγραμμα των δομών που θα λειτουργήσουν στο προαναφερόμενο ακίνητο και που στο εξής θα είναι η επιβλέπουσα του μεγάλου αυτού έργου.

Με την ευκαιρία αυτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, εύχεται στα Μέλη και τους Φίλους του, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΆ, ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ".

Διαβάστε επίσης:

Ένα ακόμα βήμα για την δημιουργία κοινωνικών δομών στην Αγία Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ