Το Πολυτεχνείο Κρήτης απένειμε τα βραβεία του

Τιμήθηκαν πανεπιστημιακοί του ιδρύματος στη διάρκεια της τελετής Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών

Η Tελετή Aπονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Mεταπτυχιακών Σπουδών 2019 του Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Απονεμήθηκαν συνολικά 12 Διδακτορικά Διπλώματα (ΔΔ) και 98 Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) ως εξής:

· Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (4 ΔΔ, 31 ΔΜΣ)

· Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (2 ΔΔ, 33 ΔΜΣ)

· Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (9 ΔΜΣ)

· Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (3 ΔΔ, 16 ΔΜΣ)

· Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (3 ΔΔ, 6 ΔΜΣ)

· Διεθνές Διατμηματικό ΠΜΣ «Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας - Master of Science in Technology and Innovation Management» των Σχολών ΜΠΔ και ΗΜΜΥ (3 ΔΜΣ)

Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν τα παρακάτω βραβεία του Πολυτεχνείου Κρήτης:

· Βραβείο Αριστείας Μέλους ΔΕΠ 2019 στον Καθηγητή Στυλιανό Μερτίκα της Σχολής ΜΗΧΟΠ σε αναγνώριση του ερευνητικού του έργου και των επιτευγμάτων του στον τομέα των Γεωεπιστημών. Ο τιμώμενος εκφώνησε την κεντρική ομιλία και παρουσίασε σχετικό βίντεο κατά την Τελετή Απονομής.

· Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας Μέλους ΔΕΠ 2019 στον Καθηγητή Ευάγγελο Γρηγορούδη της Σχολής ΜΠΔ σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο με εξαιρετική ικανότητα και αφοσίωση.

· Βραβείο Διδακτικού Έργου μέλους ΕΕΠ/ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ 2019 στον Γεώργιο Χαραλαμπίδη, μέλος ΕΕΠ της Σχολής ΑΡΜΗΧ σε αναγνώριση του εργαστηριακού διδακτικού του έργου.

Επίσης, στo πλαίσιo της τελετής έγινε απονομή της Υποτροφίας Αριστείας του Παγκρητίου ΚληροδοτήματοςΟι πέντε (5) υποτροφίες αριστείας ύψους $4.000 (ΗΠΑ) η κάθε μία, αποτελούν δωρεά του Παγκρητίου Κληροδοτήματος και απονέμονται σε πέντε (5) μεταπτυχιακούς φοιτητές, έναν από κάθε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, που φοιτούν σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος και βρίσκονται στα τρία πρώτα εξάμηνα των σπουδών τους. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν την επιστημονική πρωτοτυπία του έργου, την μεθοδολογία υλοποίησης του έργου και την επιστημονική επάρκεια του υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή. Την απονομή έκανε η κα Άννα Γιαννούλια, Πρόεδρος του Παγκρητίου Κληροδοτήματος. Οι δικαιούχοι (με το ερευνητικό τους θέμα) για το 2019 ήταν οι φοιτητές:1. Γεώργιος-Στυλιανός Ζυμβραγάκης (Σχολή ΜΠΔ, 3ο εξάμηνο) «Απόσβεση Ταλαντώσεων με Αυξητικές Μικροδομές και Πιεζοηλεκτρικά Στοιχεία: Υπολογιστική Μελέτη και Βελτιστοποίηση με Χρήση Πεπερασμένων Στοιχείων στο Πεδίο των Συχνοτήτων»2. Καλλιόπη Μαράκη (Σχολή ΜΗΧΟΠ, 2ο εξάμηνο) “Optimization of Column Leaching of Low-Grade Greek Laterites for the Recovery of Ni and Co”3. Δημήτριος Χατζηπαράσχης (Σχολή ΗΜΜΥ, 3ο εξάμηνο) “Design and Implementation of an Autonomous, Cooperative Behavior for Aerial and Ground Search-and-Rescue Mobile Robots”4. Αλεξάνδρα Αναστασιάδου (Σχολή ΜΗΠΕΡ, 3ο εξάμηνο) “Passive Radiative Cooling: State-of-the-art Materials”5. Γεωργία Προβιδάκη (Σχολή ΑΡΜΗΧ, 1ο εξάμηνο) «Ανίχνευση από Απόσταση Αποκολλήσεων Στρωμάτων σε Τοιχογραφίες με την Συνδυασμένη Εφαρμογή των μεθόδων της Σάρωσης Ταλαντώσεων με Χρήση Laser και της Θερμογραφίας»

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ