Πώς μπορεί να συνδράμει η Κρήτη στη διαχείριση του προσφυγικού; - Επί τάπητος το θέμα στην ΠΕΔ
Οι δήμαρχοι, στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, αναμένεται να συζητήσουν τις δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων στο νησί
Συνεδριάζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, με το ενδιαφέρον της συνεδρίασης να εστιάζεται στο προσφυγικό και τις δυνατότητες της Κρήτης για φιλοξενία προσφύγων, στο πλαίσιο ανταπόκρισης στις κυβερνητικές προθέσεις.
Την ίδια ώρα, παραμένει ως εκκρεμότητα το θέμα των ΦΟΔΣΑ, καθώς το υπουργείο εσωτερικών με τροπολογία του "ακυρώνει" τις διαπιστωτικές πράξεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Λίγα λεπτά μετά από τις 11.00 βρέθηκε στο επίκεντρο το προσφυγικό. Στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, έγινε γνωστό πως περί τα 1000 άτομα έφτασαν τα προηγούμενα χρόνια χρόνια και βρίσκονται ακόμα στο νησί. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε η Υπάτη Αρμοστεία έδωσε κάρτα για τη σίτιση τους.
"Με τον επαγγελματισμό που δείξαμε, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα" είπε ο Μανώλης Κοκοσάλης. " Εάν οι Πρόσφυγες που έρθουν στην Κρήτη πάνε σε μαζικούς τόπους θα μεταφέρουν το πρόβλημα που υπάρχει στην υπόλοιπη Ελλάδα, εδώ" τόνισε ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων.
Το Ηράκλειο μέχρι τώρα, κυρίως στις περιοχές ανατολικά και δυτικά της πόλης "Να έρθουμε σε επαφή με την κυβέρνηση για να δούμε τι θα κάνουμε" πρότεινε ο κ. Κοκοσάλης.
Νωρίτερα έγινε συζήτηση για τις Επιτροπές Λαϊκών αγορών. Κατά την συνεδρίαση μάλιστα ορίστηκαν Εκπρόσωποι στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας στο Ν. Ηρακλείου ως εξής:
Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, τακτικός εκπρόσωπος
Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναπληρωματικός εκπρόσωπος
Δημοτικός Σύμβουλος Ηράκλειο 357 Δημήτρης Αγαπάκης, τακτικός εκπρόσωπος
Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, αναπληρωματικός εκπρόσωπος
Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σεγκος, τακτικός εκπρόσωπος,
Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αναπληρωματικός εκπρόσωπος
Είναι υπό την αίρεση επικύρωσης ή Αλλαγής τους από το νέο συμβούλιο της ΠΕΔ.
- Το Μουσείο Οίνου «La Cite du Vin» τιμά τα κρητικά κρασιά!
- Οι καθυστερήσεις στους κόμβους της Αγίας Πελαγίας στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη
- Εργασίες στο ρολόι του Κήπου