Πώς να προστατεύσω το παιδί μου από... το Διαδίκτυο; Οι ειδικοί απαντούν στο #face_stories

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, αρκεί να το χρησιμοποιούμε σωστά!

Της Κατερίνας Μυλωνά

 


Να έχουμε πάντα την αγκαλιά ανοιχτή για τα παιδιά μας, λένε στο #face_stories οι ειδικοί, από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Ακόμα και αν το παιδί μας πέσει θύμα εκφοβισμού ή σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το  Διαδίκτυο, εμείς πρέπει να είμαστε εκεί για να τα ακούσουμε, να τους σταθούμε και να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τις όποιες δυσκολίες.
Το Διαδίκτυο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για το σχολείο, μπορεί, όμως, να αποβεί και μία μοιραία ενασχόληση. Πλέον, παιδιά από 4 ετών έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ η πανδημία δυσχέραινε την όλη κατάσταση.
Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κ. Κατερίνα Ψαρουδάκη και η κ. Μελιτίνη Χριστοδουλάκη, νομικός και εκπρόσωπος της Safeline της Ελληνικής Ανοικτής Γραμμής για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, μιλούν στο #face_stories για το τι πρέπει να προσέξει ένας γονιός όταν το παιδί είναι μπροστά στον υπολογιστή ή το tablet εξηγούν γιατί το Tik Tok δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ