Ξανά προς πώληση οικογενειακοί τάφοι στον Άγιο Κωνσταντίνο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Επιτροπή ενέκρινε την επαναδιάθεση 28 τάφων - Πόσο κοστίζουν;

Το πρώτο βήμα για την επαναδιάθεση 28 οικογενειακών τάφων, αναμένεται να γίνει απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, το οποίο καλείται να εγκρίνει απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπώλησής τους.

Η ανάκτηση κι εκ νέου επαναδιάθεση αποφασίστηκε από Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του δήμου Ηρακλείου για 28 ταφοπέδια στο παλιό κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι υπάρχουν 28 οικογενειακοί τάφοι που μπορούν να πωληθούν εκ νέου αφού «είτε δεν υπάρχουν πλέον εν ζωή κατιόντες συγγενείς των αρχικών δικαιούχων είτε δεν εξυπηρετούνται πλέον οικονομικά» αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.

«Στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αρκετοί Ηρακλειώτες που επιθυμούν να αγοράσουν οικογενειακό τάφο στον Άγιο Κωνσταντίνο» δήλωσε στο Cretalive η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μαρία Καναβάκη.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τους 50, είναι δηλαδή πολύ περισσότεροι από τα ταφοπέδια που πρόκειται να επαναδιατεθούν προς πώληση.

«Έτσι, ο Κανονισμός Λειτουργίας αναφέρει ότι, σε περίπτωση που ενδιαφέρονται πολλοί, θα προηγούνται κάποιοι που μπορεί να έχουν κάποια ευρύτερη κοινωνική ή συναισθηματική σχέση με τον τάφο» εξηγεί η ίδια.

Μετά τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν και εφόσον περάσει η έγκριση, ακολουθεί δημόσια ανακοίνωση για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν οικογενειακό τάφο στο παλαιό κοιμητήριο.

Στο Δήμο υπάρχουν ήδη οι αιτήσεις όσων έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για αγορά.

Κατά τη δημόσια πρόσκληση θα επανεξεταστεί το ενδιαφέρον των αγοραστών και θα ακολουθήσει η διαδικασία ορισμού της πώλησης.

Το κόστος κάθε ταφοπεδίου στο παλαιό κοιμητήριο ανέρχεται από 5.000 έως και 18.000- 20.000 ευρώ.

Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος, την κατάσταση και φυσικά τα καλλιτεχνήματα που κοσμούν τον τάφο.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ