Πρεμιέρα για το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Newsroom
Newsroom

Αύριο Τετάρτη τα εγκαίνια

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Τελετή Εγκαινίων του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2024, το οποίο για 3η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με επίκεντρο το Ενετικό Λιμάνι της πόλης. 

Με ένα ιδιαίτερα πλούσιο και ώριμο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πάνω 70 θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με περισσότερους από 120 ομιλητές από 17 χώρες, αλλά και περφόρμανς, εργαστήρια μεταφραστικά, εκπαιδευτικά και δημιουργικής γραφής, θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, ξεναγήσεις σε εκθέσεις, κ.ά., γύρω από το κεντρικό του θέμα «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (ΦΒΧ) θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 26 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων (ΦΒΧ) είναι: το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.-Μεγάλο Αρσενάλι), το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», η πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης («Αίθουσα 2» - Είσοδος από την πλατεία από τη μεριά των Νεωρίων), το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (Νεώριο Moro), το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αλλά και ο πρωτότυπος, μεταβλητός, πολυλειτουργικός χώρος, το Κινητό αστικό καθιστικό του Δήμου Χανίων (Mobile Urban Living Room- MULaR), που θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Κατεχάκη (μεταξύ Κ.Α.Μ. – Θεάτρου «Μ. Θεοδωράκης») καθώς και άλλα εμβληματικά σημεία της πόλης.

Δείτε το πλήρες Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

https://www.chaniabookfestival.gr/ekdiloseis/

Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ