Απογευματινή πεζοπορία με την πανσέληνο στη Χερσόνησο της Σπιναλόγκας

Newsroom
Newsroom

Το οδοιπορικό της τελευταίας εξόρμησης του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 μια μέρα πριν την Πανσέληνο της Φράουλας ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε απογευματινή πεζοπορία στην Χερσόνησο της Σπιναλόγκας ή αλλιώς Κολοκύθα, όπως είναι ευρύτερα γνωστή!

Σύμφωνα με το οδοιπορικό των διοργανωτών για την τελευταία εξόρμηση:

"Ξεκινήσαμε δίπλα από το νεόδμητο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά στα νότια της Χερσονήσου, όπου παρκάραμε τα αυτοκίνητά μας. Ακολουθήσαμε το μονοπάτι παράλληλα προς τις ακτές με τα γκριζοκόκκινα βράχια και τα γραφικά κολπάκια έχοντας συνεχώς το μικρό Γλαρονήσι (ή αλλιώς νησίδα Κολοκύθαι) απέναντι να μας συνοδεύει. Όμορφη βραδιά, χωρίς πολύ αέρα, άκουγες ακόμα και τις φωνές των γλάρων, που έχουν τις φωλιές του στο νησάκι.

Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Λίγο πριν να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Φωκά στο ΒΑ άκρο, ο αρχηγός μάς προτρέπει να συνεχίσουμε ανηφορικά με κατεύθυνση την ενδοχώρα. Έχει ανακαλύψει μια θέση ‘μπαλκόνι’, όπως την ονόμασε για καλύτερη θέαση της ανατολής του φεγγαριού. Ίσα που προλαβαίνουμε τη στιγμή. Καθόμαστε στις παλιές ξερολιθιές και χαζεύουμε την άνοδο του ολόγιομου φεγγαριού  στον νυχτερινό ορίζοντα, έτσι όπως σηκώνεται πίσω απ’ τα βουνά της Λάστρου στην ανατολική πλευρά του κόλπου του Μεραμπέλλου κι έπειτα με τους φακούς κατεβαίνουμε προς τον Άγιο Φωκά.

Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν για τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια και θα την αράξουμε με τη ρακή και τα καλούδια μας ακούγοντας τα κλασικά πια τραγούδια για το φεγγάρι του Μάνου Χατζιδάκι  και κοιτάζοντας στο θέατρο του ουρανού την Σελήνη να ανεβαίνει και να χρωματίζει με τις αντανακλάσεις της τα νερά του κόλπου. Έπειτα παίρνουμε σιγά-σιγά τον δρόμο της επιστροφής από το ίδιο μονοπάτι με τους φακούς στα χέρια, για να φέγγουμε, γεμάτοι ευγνωμοσύνη για την όμορφη αυτή εμπειρία.

Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Ευχαριστούμε πολύ τον αρχηγό, Γιώργο Αρναουτάκη για την πραγματοποίηση αυτής της ιδιαίτερης πεζοπορίας! Μέσα στις ζέστες του καλοκαιριού οι απογευματινές αυτές πορείες είναι μια όαση για εμάς τους πεζοπόρους, που δεν θέλουμε ν’ αποχωριστούμε την προσφιλή ενασχόλησή μας!"

Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ