Στη βουλή η στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Σέβη Βολουδάκη

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε εκ νέου κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά με το θέμα της στελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χανίων.

Η βουλευτής τόνισε ότι σύμφωνα με το πρόσφατα υποβληθέν υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, υπάρχει ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης των Α.Δ. του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα, το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων, του οποίου το αυξημένο έργο ενισχύθηκε μεν με αποσπάσεις μόνιμου προσωπικού και Δόκιμων Αστυφυλάκων από άλλες Δ.Α. της χώρας, ωστόσο η λύση παραμένει προσωρινή και χρειάζεται μόνιμο προσωπικό δεδομένης και της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης και στον Α’ Σταθμό Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ., ο οποίος έχει απομείνει μόνο με 18 αστυνομικούς, αν και προβλέπονται 30 οργανικές θέσεις.

Η κα Βολουδάκη έκανε ειδική μνεία στα επαρχιακά αστυνομικά τμήματα του Νομού Χανίων τονίζοντας ότι το προσωπικό που υπηρετεί είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις και σημείωσε ότι συνολικά, στη Δ/νση Αστυνομίας Χανίων υφίσταται οργανική δύναμη 575 αστυνομικών, ενώ η παρούσα δύναμη είναι 495, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της αστυνομίας και ειδικά εν μέσω της τουριστικής σεζόν, όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση ημερήσιων επισκεπτών πλέον των μόνιμων κατοίκων.

Η Βουλευτής απηύθυνε ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με τις ενέργειες που σκοπεύει να προβεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα καλυφθούν οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις, καθώς η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστης σημασίας και η αυξημένη προσέλευση τουριστών και επισκεπτών καθιστά επιτακτική την ανάγκη για επαρκή αστυνόμευση.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ