Προ των πυλών κύμα καύσωνα - Η Κρήτη στις περιοχές που θα "βράσουν"

Newsroom
Newsroom

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις ερχόμενες ημέρες

Προ των πυλών είναι η χώρα για ένα έντονο κύμα ζέστης που θα επηρεάσει πολλές περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να φτάσει και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, το φαινόμενο Ridge είναι "υπεύθυνο" για τις συνθήκες καύσωνα που θα παρατηρηθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Αττική, ενώ το κύμα ζέστης θα ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο.

Οι 8 περιοχές που θα "βράσουν"

Σύμφωνα με την πρόγνωση, η πιο ζεστή ημέρα της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Τρίτη, όπου ο υδράργυρος θα σπάσει τα ρεκόρ, αγγίζοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου στην Αττική.

Όσο για τις περιοχές όπου το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο», είναι η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

Πότε εκτονώνεται το κύημα ζέστης 

Και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει πως η θερμοκρασία θα ανέβει από το Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τόνισε πως σε περιοχές που είναι πιο «κλειστές» και απόμακρες από τη θάλασσα, όπως τη Βοιωτία, ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ζεστός με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36 με 37 βαθμούς. Το κύμα ζέστης, όπως έγινε γνωστό, θα επικρατήσει μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας και πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο μέχρι να αρχίσει να εκτονώνεται προς το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.


Πηγή: imerisia.gr
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ