Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και στο Ρέθυμνο

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και στο Ρέθυμνο

Κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πλημμυρικά φαινόμενα, μικρής έκτασης, ήρθαν ως συνέπεια της έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η υπηρεσία που «τρέχει», πάντως, ειναι η ΔΕΥΑΡ, αφού για μία ακόμα φορά δημιουργήθηκαν προβλήματα με την υπερχείλιση φρεατίων  και τα συνεργασία της επιχείρησης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βασίλης Θεοδωράκης βρίσκονταν επί ώρες στους δρόμους για να κάνουν τις αποκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης τα ζητήματα αυτά προκύπτουν λόγω συσσωρευμένων υπολειμμάτων, όπως λίπη, τα οποία όπως εξήγησε με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν μεγάλους όγκους στους αγωγούς, πήζουν και σε συνδυασμό με την αυξημένη ποσότητα νερού που προκάλεσε η βροχόπτωση δημιουργούν πιέσεις στα δίκτυα. Αποτέλεσμα αυτού είναι σε πολλά σημεία όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο να εκτινάσσονται τα καπάκια λόγω υπερχείλισης.

Όπως υπογράμμισε ο κος Θεοδωράκης συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται στα σημεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και η λειτουργία τους συνολικά, αφού η υπερχείλιση αγωγών εγείρει εύλογα ερωτήματα για την λειτουργία του δικτύου όμβριων υδάτων, καθώς και την καθαριότητά τους, που είναι καθοριστική ώστε οι πρώτες βροχές να μην δημιουργούν τα προβλήματα αυτά.

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, αργά το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από  υπόγεια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει όλα αναμένονται.

Την Τετάρτη, μάλιστα, αναμένεται επιδείνωση της κακοκαιρίας.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ