Προειδοποιεί για τους ισχυρούς ανέμους, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηράκλειου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 01-11-2021 θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Χαμηλό 1006 νοτιά της Κρήτης κινείται βορειοανατολικά και αναμένεται το βράδυ 1007 δυτικά της Κύπρου.

Νοτιοανατολικό κρητικό , συνεχίζει μέχρι 01/10 υτκ κυκλωνικοί Θ στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς 7 η΄ Θ.

Συνεπώς:

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά –πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

•Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ