Προφυλακίστηκαν τέσσερις για την ναρκω-νταλίκα

Προφυλακίστηκαν τέσσερις για την ναρκω-νταλίκα

Ο τέταρτος Έλληνας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους οι 3 από τους 4 Έλληνες που εμπλέκονται στην υπόθεση  με τη μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών με νταλίκα-ψυγείο από την Ολλανδία στην Κρήτη, όπως επίσης και ο ένας από τους δύο Αλβανούς.
Ειδικότερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 51χρονος αυτοκινητιστής από το Ηράκλειο, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, όπως επίσης και ο 71χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού ψυγείου και ο 50χρονος γιος του τελευταίου. 

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 40χρονος οδηγός του οχήματος, ο οποίος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε γνώση του τι μετέφερε το όχημα. Υπενθυμίζεται ότι  χθες απολογήθηκε η 46χρονη γυναίκα που είχε επίσης συλληφθεί για την υπόθεση και η οποία επίσης αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Βάση της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, στους εμπλεκόμενους έχουν ασκηθεί  διώξεις, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών κατ' επάγγελμα.

Την Τρίτη απολογήθηκαν επίσης οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 44 και 46 χρόνων. Ο ένας από τους δύο, ο οποίος φαίνεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση της κινηματογραφικής απόδρασης των Παλαιοκώστα - Ριζάι, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο έτερος ισχυρίστηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών ότι δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση και επισήμανε ότι ο ως οδηγός ταξί μετέφερε απλώς τον συμπατριώτή του στο σημείο όπου και συνελήφθησαν, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως πρώτο έγραψε το cretalive, ότι οι διωκτικές αρχές οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος μεταφοράς και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από την Ολλανδία, μετά την κατάλληλη αξιοποίηση των πληροφοριών που είχαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 7 άτομα, έξι άνδρες και μια γυναίκα. Ένας 71χρονος επιχειρηματίας και ο 50χρονος γιος του, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των διεθνών μεταφορών, η 46χρονη σύζυγος του γιου, ένας 51χρονος αυτοκινητιστής, δύο Αλβανοί ηλικίας 44 και 46 ετών, αντίστοιχα, και ένας ακόμα 40χρονος Ηρακλειώτης.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ