Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραντρεσάζ 2022, ο Μιχάλης Καλαράκης

Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραντρεσάζ 2022, ο Μιχάλης Καλαράκης
Newsroom
Newsroom

Ο Μιχάλης μαζί με τον Tony με πολύ καλή παρουσία και στα δύο αγωνίσματα team και individual της κατηγορίας Grade I πέτυχε αντίστοιχα ποσοστά 63,393% και 66,786%

Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες του Μιχάλη Καλαράκη, καθώς μετά τη Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη, και ο Μιχάλης κατάφερε να πετύχει το μεγάλο στόχο για φέτος και να προκριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραντρεσάζ που θα γίνει τον Αύγουστο στο Herning της Δανίας.

Οι δύο αθλητές του παραντρεσάζ συμμετείχαν το τριήμερο 17-19 Ιουνίου στο δεύτερο διεθνή τους αγώνα για φέτος, CPEDI3*, που πραγματοποιήθηκε στο Kronenberg της Ολλανδίας στο ιππικό κέντρο του  Peelbergen. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, καθώς υπήρχαν πολλές συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Ο Μιχάλης Καλαράκης μαζί με τον Tony με πολύ καλή παρουσία και στα δύο αγωνίσματα team και individual της κατηγορίας Grade I πέτυχε αντίστοιχα ποσοστά 63,393% και 66,786%, που φυσικά του έδωσαν την πολυπόθητη πρόκριση.

Στα ίδια αγωνίσματα συμμετείχε και η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη με την Miss Olympia σημειώνοντας ποσοστά 62.798% και 62,024%.

Επόμενος διεθνής αγώνας για τους δύο Κρητικούς αθλητές, που αποτελούν την εθνική ομάδα παραντρεσάζ είναι το τριήμερο 1- 3 Ιουλίου στο Grote Brogel του Βελγίου.

Με την πρόκριση του Μιχάλη Καλαράκη, η Ελληνική Ιππασία εξασφάλισε την τρίτη της εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Δανία, δύο στο παραντρεσάζ και μία, την Ιόλη Μυτιληναίου, στην Υπερπήδηση Εμποδίων. 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 αποτελεί σταθμό στην πορεία της Ελληνικής Ιππασίας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. 

Το πρόγραμμα Προ-Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΙ υποστηρίζεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το πρόγραμμα προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς υποστηρίζεται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ).

 

Δείτε επίσης:

Ρίχνει "κάστρα" και ιππεύει προς την Παραολυμπιάδα ο Μιχάλης Καλαράκης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ