Προληπτικές εξετάσεις, στο Έλος, από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Προληπτικές εξετάσεις, στο Έλος, από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Η Κινητή Παιδιατρική/Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" θα βρίσκεται στο Έλος Κισσάμου

Η Κινητή Παιδιατρική/Ακοολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στο Έλος Κισσάμου, παρέχοντας δωρεάν προληπτική παιδιατρική εξέταση σε παιδιά νηπίου και δημοτικού, κατά προτεραιότητα  της Κοινότητας Έλους .

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Σε προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο υποβάλλονται τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο το σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.

Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους. 

Η δράση της κινητής Παιδιατρικής / Ακοολογικής  Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής θα λειτουργήσει στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση» στο Έλος, την 20η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρες από 09:00 έως τις 17:00. Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στη Γραμματεία Δημάρχου στο τηλέφωνο 2822340200, 11-18 Οκτωβρίου και ώρες 09:00-14:00.

χαμογελο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ