Προληπτικοί ψεκασμοί στον Δήμο Χερσονήσου - Κλειστές οι υπηρεσίες του

Προληπτικοί ψεκασμοί στον Δήμο Χερσονήσου - Κλειστές οι υπηρεσίες του

Συνεργεία ξεκίνησαν την απολύμανση από τις εγκαταστάσεις στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών

Ρεπορτάζ Αντώνης Παντινάκης

Μετά το προληπτικό κλείσιμο των τεσσάρων δημοτικών καταστημάτων της Χερσονήσου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκίνησαν άμεσα και οι ψεκασμοί για την απολύμανση των χώρων.

Συνεργεία, ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις των χώρων από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών και αναμένεται να επεκταθούν.

Υπενθυμίζεται πως η λήψη των μέτρων αυτών εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο προστασίας μετά τη γνωστοποίηση ότι υπάλληλος του δήμου Χερσονήσου συναναστράφηκε τον 45χρονο που επιβεβαιωμένα έχει προσβληθεί από τον Covid-19, μετά από σχολική εκδρομή δημοτικού σχολείου της περιοχής στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχε ως συνοδός.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον δήμο και η απολύμανση γίνεται για προληπτικούς λόγους. "Δεν υπάρχει κανένα πεδίο περαιτέρω ανησυχίας" είπε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη ο κ. Σέγκος σημείωσε: "Ο ασθενής ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό χθες το βράδυ είναι κάτοικος του Δήμου Χερσονήσου. Ήρθε σε επαφή με μια υπάλληλο μας, όμως δεν νοσεί κανένας. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Ο μέγιστος κανόνας είναι να ακολουθήσουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Είχα επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον ΕΟΔΥ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας εφόσον εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο ΕΟΔΥ μας έδωσε μια γενικότερη οδηγία. Το άτομο το οποίο νοσεί πρέπει να μπει σε καραντίνα. Τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο 45χρονος, το μοναδικό που πρέπει να κάνουν είναι τις επόμενες μέρες να ελέγχονται έστω και για μια ήπια συμπτωματολογια στο νοσοκομείο αναφοράς. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος που ήρθε σε επαφή με αυτούς δεν χρειάζεται ούτε καραντίνα, ούτε τίποτε άλλο.

Μας συνέστησαν πως όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον εν λόγω φορέα για μεγαλύτερο διάστημα των 15 λεπτών και για απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, καλό είναι να έχουν έναν έλεγχο. Και εάν έχουν μια ήπια συμπτωματολογια, όπως δέκατα ή βήχα, καλό θα είναι να πάνε να ελεγχθούν"

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου, "το κρούσμα που εντοπίστηκε χθες βράδυ αφορά έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν σύνοδος γονέας σε μια εκδρομή ενός σχολείου του Δήμου μας. Το σχολείο γύρισε την Δευτέρα το πρωί. 

Από την Δευτέρα μέχρι χθες ήταν καλά. Εμφάνισε κάποια συμπτώματα και με το που βρέθηκε θετικός, στη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Δήμος κατευθείαν έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Κλείνουμε το Δήμο μας για να έχουμε τη μικρότερη δυνατή Υγειονομική επιβάρυνση".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ