Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τους 9 "μνηστήρες" του ΟΛΗ

Ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον - Οι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τους 9 "μνηστήρες"  που εξέφρασαν επενδυτικό ενδιαφέρον, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για τον ΟΛΗ.

Να υπενθυμίσουμε όπως έγραψε το Cretalive, εννέα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών (67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Κρήτης, επιβεβαιώνοντας τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του εν λόγω λιμανιού.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη,  για ακόμη μια φορά, τόσο την ορθότητα, όσο και την αποτελεσματικότητα του στρατηγικού σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας.

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αυτή εξέλιξη, επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και πάντα με στόχο να μεγιστοποιήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική των λιμανιών μας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας».

Στο επόμενο στάδιο θα αξιολογηθούν οι εννέα υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος,ώστε να προσδιοριστούν οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, τη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Δείτε επίσης

Οι 9 όμιλοι που ενδιαφέρονται για το "φιλέτο" του Ηρακλείου και τα φαβορί

9 επενδυτικά σχήματα διεκδικούν τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ