Προσφυγή στην δικαιοσύνη για τον θάνατο του διακεκριμένου πανεπιστημιακού

Προσφυγή στην δικαιοσύνη για τον θάνατο του διακεκριμένου πανεπιστημιακού

Η οικογένεια του καθηγητή Γιάννη Μανουσάκη ζητά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης

Την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του διακεκριμένου Ηρακλειώτη καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris-Saclay LISN – CNRS, Γιάννη Μανουσάκη, ζητά από την Δικαιοσύνη η οικογένεια του, που πιστεύει ότι ο άνθρωπος τους χάθηκε άδικα λόγω ιατρικής αμέλειας, στις 5 Ιουνίου.

Όπως υποστηρίζεται, ο καθηγητής υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο ο γιατρός του Κέντρου Υγείας στο οποίο απευθύνθηκε, ανήσυχος από τον έντονο πόνο στο στέρνο, φέρεται να διέγνωσε, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, παλινδρόμηση.

Η οικογένεια τώρα προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς καταλογίζει στο γιατρό ότι δεν αξιολόγησε ως όφειλε το περιστατικό, δεν εξέτασε κλινικά τον 63χρονο, δεν προέβη στις βασικές εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφράγματος, ενώ θα μπορούσε για ασφάλεια να τον έχει στείλει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Αναφέρεται ότι ο γιατρός περιορίστηκε σε ένα απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα, το οποίο γνωμάτευσε ως καλό, και στην λήψη της πίεσης.

Χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Γιώργος Γιαχνάκης, κατέθεσε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ηρακλείου υπόμνημα-έγκληση εκ μέρους της συζύγου του 63χρονου καθηγητή, επίσης καθηγήτριας, στο Πανεπιστήμιο Université de Picardie, Jules Verne, με το οποίο ζητά να διερευνηθεί ποινικά η υπόθεση. Σε αυτό το υπόμνημα-έγκληση υποστηρίζεται ότι ο γιατρός ήταν απόλυτα καθησυχαστικός, έκρινε ότι ο πόνος που ταλαιπωρούσε τον 63χρονο ήταν λόγω παλινδρόμησης, συνέστησε συγκεκριμένα χάπια και …μαγειρική σόδα προς ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Ο καθηγητής έφυγε από το Κέντρο Υγείας, συνοδευόμενος από την σύζυγο και τον γιο τους, και λίγες ώρες αργότερα κατέρρευσε.
Δείτε επίσης

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος καθηγητής, Γιάννης Μανουσάκης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ