Προσοχή! Μην κάνετε άλλα παιδιά στις Μεσαμπελιές!

Newsroom
Newsroom

Επιστολή του συλλόγου γονέων του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Το τεράστιο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσιάζουν οι γονείς του σχολείου, με μία ιδιαίτερη επιστολή τους, που έχει ως εξής:

"Ξεκινώντας θέλω να απολογηθώ. Έσφαλα! Όταν αποφάσισα να κάνω οικογένεια και έκανα τρία παιδιά δε γνώριζα τις δυνατότητες της περιοχής… Δε γνώριζα ότι στις Μεσαμπελιές οι δυνατότητες υποδοχής μαθητών στα σχολεία της περιοχής είναι περιορισμένες. Είμαι ένας από τους γονείς λοιπόν που επιβάρυνε και γέμισε τα σχολεία με μαθητές! 

Η αλήθεια είναι ότι με τον πρώτο μου γιο, πρόβλημα δεν υπήρξε. Όλα καλά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη γυμνασίου. Από τον δεύτερο και μετά όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Κλήρωση στο νηπιαγωγείο για το ποια παιδιά θα φοιτήσουν στο σχολείο που ανήκουν, μετατροπή εργαστηρίων σε αίθουσες στο Δημοτικό για να χωρέσουν τα παιδιά. Στο γυμνάσιο δε, πέρσι πρώτη χρονιά ενημερωθήκαμε αφενός ότι τα παιδιά δε χωράνε και να ψάξουμε για άλλα σχολεία (στον Κατσαμπά, στη Θέρισσο, στο Τάλως -δίπλα δηλαδή), αλλά τελικά πήγαμε στο σχολείο που ανήκουμε σε τμήματα με 30-31 παιδιά (27 επιτρέπει ο νόμος) τα οποία φιλοξενήθηκαν σε εργαστήρια (εννοείται), στην αίθουσα πολλαπλών και σε διαδρόμους που έγιναν αίθουσες. 

Φέτος όμως αγαπητοί μου γειτόνοι όσων τα παιδιά σας θα πάνε στην πρώτη γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου μην ανησυχείτε! Δε θα φύγει κανένα παιδί από το σχολείο μας. Θα φιλοξενηθούν όλα. Το μόνο πρόβλημα είναι το πού; Το σχολείο έχει τη δυνατότητα βάσει αιθουσών και εννοείται σε τμήματα των 30+ να φιλοξενήσει 120 παιδιά. Εσείς όμως – όπως κι εγώ – το παρακάνατε! 184 παιδιά οι νέες εγγραφές! Να μας ζήσουν! Αλλά με απλά μαθηματικά δε χωράμε…

Η λύση από το Δήμο μας απλή. Θα φέρουμε λυόμενες. Αρχικά από το Καστέλι, αλλά τελικά δόθηκαν σε άλλα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό. Λογικό και σεβαστό. Στη συνέχεια η λύση δόθηκε από την ΚτΥπ ΑΕ με Δελτία Τύπου στα διάφορα ΜΜΕ: «Δόθηκε λύση στο πρόβλημα στέγασης του 7ου Γυμνασίου». Τις περιμένουμε, με αγωνιά, αλλά… Υπάρχει βέβαια και ο διαγωνισμός του Δήμου μας για προμήθεια σχολικών αιθουσών, που όμως ακόμη δεν έχει κατακυρωθεί – ίσως υπογραφεί σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβρη, αλλά χρειάζεται φαντάζομαι χρόνος για να κατασκευαστούν και να τοποθετηθούν. Τις περιμένουμε κι αυτές με αγωνία…

Οπότε αγαπητοί γονείς, τον Σεπτέμβρη δεν μπορούμε να έχουμε και την απαίτηση να ξεκινήσουν τα παιδιά μας κανονικά το σχολείο. Θα περιμένουμε… ίσως τον Οκτώβρη αν όλα πάνε καλά! Θα περιμένουμε να εγκατασταθούν οι λυόμενες αίθουσες, στην ούτως ή άλλως μικρή μας αυλή γιατί το σχολείο είχε σχεδιαστεί για 300 παιδιά, όχι για 450. 

Κι εκεί θα μείνουν στα «κλουβιά» τους, για χρόνια πολλά μέχρι να το καταλάβετε και να σταματήσετε να γεννάτε! Ένα σχολείο για να σχεδιαστεί και να χτιστεί αγαπητοί μου, χρειάζεται τουλάχιστον 8 χρόνια. Εμένα ο γιος μου βέβαια (ο δεύτερος είπαμε) είναι 13ων και ήδη 8 χρόνια στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά μάλλον κάπου κάτι ξέφυγε και σχεδιασμός για νέο σχολείο στην περιοχή ακόμη δεν υπάρχει. Οπότε μια είναι η λύση! Μην κάνετε άλλα παιδιά στις Μεσαμπελιές! Εγώ έσφαλα και θα το πληρώσω. Ο μικρός μου ίσως να κάνει μάθημα σε τμήμα με 35 παιδιά και σίγουρα σε λύομενη αίθουσα, αλλά θα το δεχτώ γιατί δεν πρόσεξα κι έκανα τρία. 

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη – σε λίγες μέρες δηλαδή – στην αυλή του 7ου περιμένοντας τις λυόμενες… 

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Οι υπαίτιοι 

Σχίζα Μαρούλλα

Πρόεδρος του ΔΣ – Μητέρα τριών παιδιών

Αντιπρόεδρος Πάτερ Σαβοϊδάκης Στυλιανός – Πατέρας τριών παιδιών

Γραμματέας Λευτέρης Μελισσουργάκης - Πατέρας τριών παιδιών

Μέλος ΔΣ Μιχάλης Μπιτσακάκης – Πατέρας τριών παιδιών

Κι αυτοί που δε φταίνε τόσο πολύ

Ταμίας Μύρων Κόρσαββας - Πατέρας δυο παιδιών

Μέλος ΔΣ Μανώλης Μαρκάκης - Πατέρας 2 παιδιών

Μέλος ΔΣ Όλγα Ξηροτύρη - Μητέρα  2 παιδιών"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ