Πρόσωπο της χρονιάς στη Στουτγάρδη ένας Ηρακλειώτης!

Newsroom
Newsroom

Ο Γιώργος Μεταξαράκης διακρίθηκε μεταξύ 9 υποψηφίων και ψηφίστηκε από χιλιάδες κατοίκους της γερμανικής πόλης

Μια σημαντική διάκριση για την εθελοντική δράση του και την προσφορά του στον παιδικό αθλητισμό έλαβε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ο Ηρακλειώτης Γιώργος Μεταξαράκης. Ο τρόπος με τον οποίο προπονεί τα παιδιά στο ποδόσφαιρο είναι τόσο ιδιαίτερος, και η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητο. 

Ο Ηρακλειώτης προπονητής διακρίθηκε ως "πρόσωπο της χρονιάς" για το 2022 στη γερμανική αυτή πόλη του νότου, στο πλαίσιο ενός θεσμού που διοργάνωσαν οι εφημερίδες "Stuttgarter Zeitung", "Stuttgarter Nachrichten" και "Volksbank Stuttgart".

 Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα της "Stuttgarter Nachrichten", ο Γιώργος Μεταξαράκης διακρίθηκε ως επικεφαλής της παιδικής ακαδημίας ποδοσφαίρου της MTV Στουτγάρδης. Γιατί, όμως, η εθελοντική του δράση είναι τόσο διαφορετική και άξια διάκρισης με χρηματικό μάλιστα έπαθλο;

Τα παιδιά της ομάδας που προπονεί, έχουν όλα ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό. Δεν έχει καμία σημασία από ποιά χώρα κατάγονται ή αν έχουν κάποια αναπηρία. Όλα ανεξαιρέτως παίρνουν τον χρόνο τους στο γήπεδο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις. "Το παν είναι η ένταξη" λέει ο κ. Μεταξαράκης στη γερμανική εφημερίδα και σημειώνει με έμφαση πως "χωρίς τον εθελοντισμό η μπάλα δεν έχει αέρα". 

Εδώ και 40 χρόνια εθελοντικής δράσης από την παιδική ομάδα ποδοσφαίρου που προπονεί ο Ηρακλειώτης εθελοντής έχουν περάσει δεκάδες παιδιά. "Πρόκειται για κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο" αναφέρει ακόμη η Stuttgarter Nachrichten", "πρόκειται για τη συντροφικότητα. Ο ρατσισμός και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εκεί. Όλα τα παιδιά ενθαρρύνονται, και μερικά ξεπερνούν τον εαυτό τους".

Δείτε το βίντεο που συνόδευσε τη βράβευση του Γιώργου Μεταξαράκη:

 

Στο πλαίσιο του θεσμού στον οποίο διακρίθηκε ο Ηρακλειώτης προπονητής, η κριτική επιτροπή πρότεινε αρχικά 9 υποψηφίους, το έργο και η προσφορά των οποίων είχαν κριθεί ως αξιοσημείωτα. Στη συνέχεια, 9.000  πολίτες της Στουτγάρδης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και ψήφισαν ηλεκτρονικά τους επικρατέστερους ως τα "πρόσωπα της χρονιάς" για την πόλη τους. Οι νικητές μάλιστα θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο ύψους 15.000 ευρώ. 

Φωτογραφία από "Stuttgarter Nachrichten" - Ο κ. Γιώργος Μεταξαράκης πρώτος από αριστερά

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ