Προσποιήθηκε τον υπάλληλο τράπεζας αλλά ήταν απατεώνας

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο τράπεζας αλλά ήταν απατεώνας

Προσοχή εφιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο τράπεζας αλλά ήταν απατεώνας. Ο λόγος για έναν αλλοδαπό που εξαπάτησε μια ηλικιωμένη συνταξιούχο  αρπάζοντας της το ποσό 8.600 ευρώ προκειμένου να λάβει τα αναδρομικά της σύνταξής της! Φυσικά η υπόθεση εξιχνιάστηκε ενώ εις βάρους του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε χθες (27.01.2021) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, υπόθεση απάτης για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, χθες (27.01.2021) το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενος υπάλληλο τραπεζικού ιδρύματος, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει σε λογαριασμό που της υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 8.600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στον αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου.

 

Προσοχή εφιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ