Πρόστιμο σε αγρότη για φωτιά στα Χανιά

Newsroom
Newsroom

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται ο αγρότης – Με προϋποθέσεις η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο

Την 1η Νοεμβρίου στις 13:35 εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Ραβδούχας του Δήμου Πλατανιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα, με οκτώ άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και 1 όχημα του Δ. Πλατανιά και έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή εξαπλωθεί. Η φωτιά κατέκαψε αγροτοδασική έκταση 1000 τ.μ..

Ο φερόμενος ως δράστης κλήθηκε να απολογηθεί για την πράξη του και σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση.
Ταυτόχρονα, βεβαιώθηκε στον υπαίτιο και διοικητικό πρόστιμο, ύψους 250€, για χρήση φωτιάς για αναβλάστηση βοσκότοπου χωρίς να υφίσταται η σχετική άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, κατά παράβαση του άρθρου 6 της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυρ/κής Διάταξης.

φωτιά


Η αντιπυρική περίοδος έληξε… Οι προϋποθέσεις καύσης στην ύπαιθρο παραμένουν και η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις

Όπως επεσήμανε στην ΕΡΤ Χανίων ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Χανίων, Πύραρχος Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης σύμφωνα με τα άρθρα 3, 4, 5 και 6 της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυρ/κής Διάταξης, οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη, θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται ανά περίπτωση καύσης.
Για το λόγο αυτό, οι πολίτες προτού προχωρήσουν σε οποιοδήποτε είδος καύσης στην ύπαιθρο, οφείλουν να λαμβάνουν γνώση των ανωτέρω υποχρεώσεων, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κυρώσεις που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία.

κεντρική φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ