Πρώτη βράβευση για το ΜΥΗΣ Αγυιά

Newsroom
Newsroom

Αν και λειτουργεί ενεργά ως επισκέψιμος χώρος για το κοινό λιγότερο από δύο έτη, ο ΜΥΗΣ Αγυιά κατάφερε να αποσπάσει θερμές κριτικές από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα

Για πρώτη φορά, ο Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) Αγυιά βραβεύτηκε αποσπώντας το Greek Green Award της «6ης Διεθνής Έκθεσης Verde.Τec: Καινοτομία & Τεχνολογία για το Περιβάλλον» στην κατηγορία «Βραβείο Υδροηλεκτρικού Έργου – παραδείγματος προς μίμηση». Το βραβείο παρέλαβε ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ) και Περιφερειακός Σύμβουλος, Φλεμετάκης Ευστράτιος.

Αν και λειτουργεί ενεργά ως επισκέψιμος χώρος για το κοινό λιγότερο από δύο έτη, ο ΜΥΗΣ Αγυιά κατάφερε να αποσπάσει θερμές κριτικές από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα. Το βραβείο είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΠΑΝΕΤΑΙΚ ΑΕ, που ανέλαβε την οργάνωση και λειτουργία του, καθώς για πρώτη φορά αποδόθηκε σε χώρο βιομηχανικής κληρονομιάς.

Η διευθύντρια της Εταιρίας, Μαρία Πετραντωνάκη αναφέρει:

«Δυο έτη άψογης συνεργασίας με φορείς όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΔΚ, το ΕΚΦΕ Χανίων αλλά και ιδιώτες και επιχειρηματίες του τόπου απέφεραν καρπούς αναδεικνύοντας την αγάπη που έχομε για τον τόπο μας, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Ένα πρωτοποριακό έργο για την εποχή του που δεν σταματά να μας εκπλήσσει ακόμα και σήμερα. Ο ΜΥΗΣ Αγυιά μας μιλάει για το παρελθόν και μας μαγεύει για το μέλλον, γι’ αυτό οι άνθρωποί του δεν σταματούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν νέες δράσεις και προγράμματα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Greek Green Awards βραβεύουν κάθε χρόνο οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος.

Η Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Κρήτης ΑΕ ευχαριστεί όλους όσους έχουν συμβάλει στη βράβευση αυτή.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ