Πρωτομηνιά με χιόνια και τσουχτερό κρύο στην Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Στα λευκά και αρκετές περιοχές σε Οροπέδιο Λασιθίου, Ανώγεια, Κρουσώνα και Ομαλό - Κλειστά σχολεία και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στα ορεινά του Λασιθίου - Δείτε live εικόνες

Πρωτομηνιά με χιόνια και τσουχτερό κρύο σήμερα στην Κρήτη!

Στα λευκά "ντύθηκαν" από τα ξημερώματα τα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, τα Ανώγεια, αλλά και τα ορεινά του Δήμου Μαλεβιζίου όπως  ο Κρουσώνας. Χιόνια έπεσαν και στον Ομαλό. Το πρωί στο Οροπέδιο υπήρχε έντονη ομίχλη, ενώ στο Ξυλόσκαλο έπεφτε κατά διαστήματα χιόνι, καλύπτοντας και σημεία του φαραγγιού της Σαμαριάς. Στα χαμηλά σημεία του Οροπεδίου το ύψος του χιονιού έφτασε τα 5 εκατοστά και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως -1 βαθμούς Κελσίου. Ο δρόμος προς το Οροπέδιο είναι ανοικτός, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Δείτε εδώ live εικόνες από τις χιονισμένες περιοχές του Ομαλού:

【LIVE】 Ομαλός | SkylineWebcams

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση με κλειστά σχολεία, κυρίως στα ορεινά του Οροπεδίου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχαμε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που ξεκίνησε στις 3 και ταλαιπώρησε τους κατοίκους, καθώς τα χιόνια κάλυψαν μεγάλο μέρος.

Το κρύο στην περιοχή είναι τσουχτερό, με το θερμόμετρο να πέφτει στον 1 βαθμό Κελσίου.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη ήταν σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Οροπεδίου, ενώ ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ Αγίου Νικολάου για την αποκατάσταση της βλάβης.

Νωρίς το πρωί η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου, λόγω της χιονόπτωσης και της διακοπής ρεύματος, τα σχολεία και ο παιδικός βρεφονηπιακός σταθμός είναι κλειστά, λόγω βλάβης της ΔΕΔΔΗΕ που προκάλεσε γενική διακοπή ρεύματος τα ξημερώματα.

Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

oropedio2

Χιόνια έπεσαν και στα Ανώγεια χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα, μέχρι στιγμής. H θερμοκρασία έπεσε στον 1 βαθμό Κελσίου.

Όμορφες εικόνες έρχονται και από το χιονισμένο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Δείτε live:

【LIVE】 Φαράγγι Σαμαριάς - Χανιά | SkylineWebcams

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ