Ψήφισμα της ΠΕΔ Κρήτης για την εισβολή στην Ουκρανία

Ψήφισμα της ΠΕΔ Κρήτης για την εισβολή στην Ουκρανία

"Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας" αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης

Με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – ψήφισμα:

"Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης καταδικάζει απερίφραστα τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της Κρήτης αποδοκιμάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας και τους ομογενείς μας, στις πόλεις και στα χωριά που βομβαρδίζονται κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Νομιμότητας και Δικαίου. 

Συμπάσχουμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται με απώλειες αμάχων.                               

Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΙΡΗΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ των ΛΑΩΝ, της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ την Παγκόσμια Κοινότητα να εφαρμόσει άμεσα το Διεθνές Δίκαιο σε κάθε περίπτωση που καταπατείται η εδαφική ακεραιότητα ανεξάρτητων κρατών και ιδιαίτερα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Εκείνο που προέχει άμεσα είναι «να σιγήσουν» τα όπλα και να ανοίξουν οι «δρόμοι» του Διαλόγου, της Συνεννόησης, της Συνεργασίας και της Ειρήνης.

Ως συλλογικός φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη, εκφράζουμε τη στήριξή μας στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Ουκρανίας, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον αγώνα τους για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους τους. 

Η Συλλογική Ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να είναι η εμβάθυνση και η ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ταυτόχρονη προσπάθεια αποφυγής ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, όσο δύσκολο και αν φαίνεται αυτό σήμερα. 

Ο διάλογος για την Ασφάλεια και την Ευημερία στην Ευρώπη πρέπει να είναι συνεχής και με ορατά αποτελέσματα".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ