Ραντεβού έξω από την Περιφέρεια Κρήτης δίνουν οι αγρότες

Newsroom
Newsroom

Μεθαύριο Πέμπτη

Σε μαζική συμμετοχή καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς και αγρότες μεθαύριο  Πέμπτη 7/12 στις 11:00 το πρωί στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης, σε συντονισμό με τους αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

"Στόχος είναι να διεκδικήσουμε  αγωνιστικά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω την ακαρπίας της φετινής παραγωγή.

Το κουτσούρεμα των επιδοτήσεων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, η αύξηση στα καύσιμα, η αύξηση στα είδη διαβίωσης μας έχουν κάνει να φθάσουμε σε αδιέξοδο.

Η όποια αύξηση της τιμής παραγωγού στο λάδι δεν έχει για εμάς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα αφού η παραγωγή είναι στα τάρταρα! Χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.

Διεκδικούμε :

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα

Αντίστοιχη ενίσχυση των συναδέλφων αμπελουργών που και αυτοί φέτος δεν είχαν παραγωγή

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να αυξήσει τις εισφορές, να μειώσει τις αποζημιώσεις και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές  εταιρείες.

Μείωση του κόστους παραγωγής,  το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Μείωση του ενεργειακού κόστους που έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του αρδευτικού νερού. Επιδότηση των παραγωγών για τις θαλάσσιες μεταφορές. 

Στελέχωση των δομών υγείας στην ύπαιθρο με το ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στελέχωση του ΕΚΑΒ και ενίσχυση του αναγκαίου εξοπλισμού. Να μην κλείσουν υπηρεσίες ΕΛΤΑ, υποκαταστήματα τραπεζών κ.α.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/12 ΣΤΙΣ 11:ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ"

 

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ