Το ρεπορτάζ για τον εμπλεκόμενο σε υπόθεση ναρκωτικών, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών και μια οφειλόμενη απάντηση!

Το ρεπορτάζ για τον εμπλεκόμενο σε υπόθεση ναρκωτικών, η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών και μια οφειλόμενη απάντηση!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου απέστειλε στο Cretalive, ανακοίνωση με αφορμή δημοσίευμα της 28ης Δεκεμβρίου που αφορούσε στην σύλληψη Ηρακλειώτη για διακίνηση κόκας και στις κοινωνικές συναναστροφές που φέρεται είχε με στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, έχει ως εξής:

"Την 28/12/2021 δημοσιεύθηκε από το site σας άρθρο με τίτλο "Η διακίνηση της κόκας και οι κοινωνικές συναναστροφές με την ΕΛ.ΑΣ.", αναφέροντας ειδικότερα ότι ο συλληφθείς, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, "φέρεται να είχε ευρύτατες κοινωνικές συναναστροφές με στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα φέρεται να τιμούσε με την παρουσία του εκδηλώσεις και δράσεις της Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια". Διερωτόμαστε πρώτα σαν αστυνομικοί και έπειτα σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συναδέλφων μας: Αν σε μια εκδήλωση σωματείου της ΕΛ.ΑΣ. που είναι ανοικτή προς όλους τους πολίτες παραβρεθεί με την παρέα του για να διασκεδάσει κάποιος πολίτης με ποινικό παρελθόν, αυτό θα χρεωθεί στην Αστυνομία; Η μήπως θέλουμε μια Αστυνομία άλλων εποχών, "κεκλεισμένων των θυρών" χωρίς καμία πρόσβαση και συναναστροφή με την τοπική κοινωνία; Πως αποδεικνύετε τις συναναστροφές ενός πολίτη που παρανομεί ή παρανόμησε κατά το παρελθόν, με κάποιον αστυνομικό και αφήνετε αιχμές και εντυπώσεις έτσι εύκολα για ένα Σώμα και ένα Οργανισμό που παλεύει αδιάκοπα και νυχθημερόν να αντιμετωπίσει το έγκλημα;; Οι συνάδελφοι μας, Αστυνομικοί του Ηρακλείου και ειδικότερα το Τ.Δ.Ν. Ηρακλείου έχουν αποδείξει με έργα και μάχες στο πεζοδρόμιο και έχουν καταφέρει τεράστια πλήγματα και καίρια χτυπήματα στις πιάτσες των εμπόρων ναρκωτικών του νόμου Ηρακλείου, με απήχηση σε όλο το πανελλήνιο. Καλό θα είναι στο μέλλον να ασχοληθείτε με αυτές τις περιπτώσεις και μόνο και σας προτείνουμε να δημοσιεύετε άρθρα ανάδειξης και επιδοκιμασίας των αστυνομικών επιτυχιών και όχι κακόβουλα ανυπόστατα και πολύ περισσότερο ανώνυμα και ανυπόγραφα άρθρα.

Επειδή το εν λόγω  δημοσίευμα πλήττει και θίγει το σύνολο των υπηρετούντων στο Ηράκλειο συναδέλφων-μελών μας και πιθανόν να προκύπτουν και ποινικές ευθύνες από αυτό παρακαλούμε όπως δημοσιευτεί η παρούσα στο site σας, αυτούσια όπως σας αποστέλλεται και σας εφιστούμε την προσοχή για τυχόν παρόμοια δημοσιεύματα στο μέλλον."

 

Η οφειλόμενη απάντηση του Cretalive

Θα ήταν προτιμότερο έως και επιβεβλημένο, σίγουρα πιο συνετό, πριν εξαπολύσετε επίθεση στο Cretalive (και όχι όπως εσφαλμένα γράφετε προς τον τηλεοπτικό σταθμό Creta) να είχατε απευθυνθεί σε στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ ή ακόμα καλύτερα, λόγω αρμοδιότητας της υπόθεσης, σε συναδέλφους σας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Πιστεύουμε ότι θα είχατε τις απαντήσεις για τα όσα σήμερα (μετά από σχεδόν 20 ημέρες από τη δημοσίευση) εμφανίζεστε να αναζητάτε με ερωτήσεις ρητορικού τύπου. Αν και σε θέματα ηθικής τάξης οι ρητορικές ερωτήσεις δεν πρέπει να έχουν θέση διότι καμία απάντηση δεν είναι αυτονόητη και καμία απάντηση δεν είναι περιττή.

Δεν μάς εκπλήσσει ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα ενόχλησε κάποιους εντός της Αστυνομίας. Και σίγουρα δεν ενόχλησε επειδή δήθεν, όπως μάς καταλογίζετε, είναι ανυπόστατο και κακόβουλο. Τη δουλειά μας την κάνουμε πολλά χρόνια τώρα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες προέρχονται από δικούς ΣΑΣ συναδέλφους. Αλλά αυτό ήδη το γνωρίζετε.

Το αστυνομικό ρεπορτάζ κυρίως στις αστυνομικές πηγές στηρίζεται. Εμείς δώσαμε μόνο ένα μικρό στίγμα των όσων οι δικοί ΣΑΣ συνάδελφοι ζήτησαν να μεταφέρουμε, στο πλαίσιο πάντα του ρεπορτάζ, ενοχλημένοι από συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Και αλήθεια: πόσο σίγουροι είστε ότι το σύνολο (όπως το γενικεύετε) των αστυνομικών που υπηρετούν στο Ηράκλειο ένιωσαν θιγμένοι από το συγκεκριμένο δημοσίευμα; Διότι εμείς άλλη εικόνα έχουμε.

Για προφανείς λόγους δεν θα επεκταθούμε για το ποιος ή ποιοι προκάλεσαν πρωτίστως τους δικούς ΣΑΣ συναδέλφους. Αυτό ήταν γνωστό στους παροικούντες εν Ιερουσαλήμ. Μας αρκεί που συνάδελφοι δικοί ΣΑΣ ήξεραν πού να απευθυνθούν και ποιον να εμπιστευθούν.

Κατά τ’ άλλα, δυστυχώς, το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η νέα διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου θυμίζει εποχές που οι δημοσιογράφοι έπρεπε να συμμορφώνονται με τας υποδείξεις του Ενωματάρχη της περιοχής ώστε να μην υποστούν τις συνέπειες.

Όμως, ούτε οι έμμεσες απειλές, ούτε οι υποδείξεις μάς αγγίζουν. Προφανώς ξεχνάτε ότι δουλειά μας δεν είναι μόνο να προβάλλουμε το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών, κάτι που το κάνουμε και με το παραπάνω. Αν και πάλι είχατε ρωτήσει συναδέλφους ΣΑΣ, θα σας διαφώτιζαν μια χαρά.

Ούτε τσουβαλιάζουμε, ούτε και γενικεύουμε. Άλλη όμως η δική μας δουλειά κι άλλη η δική σας και νομίζουμε πως οι ρόλοι είναι οριοθετημένοι και διακριτοί!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ