Το Ρέθυμνο γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Newsroom
Newsroom

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Ρεθύμνης και τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης πραγματοποίησαν διήμερες εκδηλώσεις στις 26/9/2023 και στις 27/9/2023.

Συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα στις 26/9/2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Πλατανέ Ρεθύμνης όπου ξεκίνησε με παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα των Μιχάλη Παυλάκη και του Στρατή Μαμαλάκη και πλαισιώθηκε από χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. 

Ρέθυμνο τουρισμός

Η εκδήλωση ενθουσίασε τους πελάτες των ξενοδοχείων της περιοχής, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν με αισθήματα συγκίνησης αγκαλιά με τους ξενοδόχους, πίνοντας παραδοσιακή τσικουδιά και τρώγοντας κρητικές γεύσεις από τους σεφ

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού όπως έχει καθορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού από το 1970. 

Ρέθυμνο τουρισμός

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Πολιτισμού» με τη συμμετοχή εκπροσώπων  φορέων τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ξενοδοχειακό τομέα.   Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του Ρεθύμνου (έχουν επισκεφθεί την πόλη μας από 3 μέχρι και 80 φορές), πελάτες των ξενοδοχείων - μελών του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης. Ο Δήμος Ρεθύμνης σε ένδειξη εκτίμησης και ανανέωσης των δεσμών και της φιλίας που έχουν  αναπτυχθεί στην πορεία των ετών, τους απένειμε τον τίτλο του «Φίλου του Ρεθύμνου». Το θέμα του φετινού εορτασμού ήταν «Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις», θέμα το οποίο ανέπτυξε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Ρέθυμνο τουρισμός

Χαιρετισμούς επίσης; απεύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαίρη Λιονή, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης κ. Χαράλαμπος Μπιρλιράκης μαζί με την κα Κάτια Κριτσωτάκη, μέλος ΔΣ του Συλλόγου, καθώς και ο εκπρόσωπος  του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη καθώς και η κα Βιργινία Γεωργακάκη, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας. 

Ρέθυμνο τουρισμός

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην οικογένεια του Πανίκου Χατζηκακού για την προσφορά του στην Τουριστική Εκπαίδευση και Προβολή του Ρεθύμνου. Την πλακέτα παρέλαβαν εκ μέρους της οικογένειας Χατζηκακού, οι τρείς γιοί του Σωτήρης, Νίκος και Κυριάκος.

Επίσης μετά και από απόφαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, βραβεύτηκαν μαθητές των φροντιστηρίων - μελών του δικτύου Palso, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό για την  επιλογή σλόγκαν που να περιγράφει τη «ρεθεμνιώτικη φιλοξενία». Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους:  Δημήτρη Πατεράκη (1ο βραβείο), Εβελίνα Πολέντα (2ο βραβείο) και Βασιλεία Παπαδογιάννη (3ο βραβείο). 

Ρέθυμνο τουρισμός

Την εκδήλωση έκλεισε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Στέλιου Αποστολάκη. Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε μπουφές – προσφορά του Συλλόγου Ξενοδόχων.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στο διήμερο των εκδηλώσεων. 

Ρέθυμνο τουρισμός

Τμήμα Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης

Τηλ: 2831021459

Fax: 2831040149

e-mail: tourism@rethymno.gr

https://www.rethymno.guide/

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ