Ρέθυμνο: Καθάρισαν "αυτοσχέδιες" χωματερές - Προειδοποιήσεις από τον Δήμο

Ρέθυμνο: Καθάρισαν "αυτοσχέδιες" χωματερές - Προειδοποιήσεις από τον Δήμο

Στην αποκατάσταση της καθαριότητας, της αισθητικής και, κυρίως, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε δημοτικούς χώρους που είχαν μετατραπεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε χωματερές από ασυνείδητους πολίτες, προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Παρά τις εκκλήσεις του Δήμου για σεβασμό του περιβάλλοντος,  της υγείας και της αισθητικής, το φαινόμενο της εναπόθεσης – εγκατάλειψης  αδρανών υλικών (μπάζα), επίπλων, ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών, συνεχίζει δυστυχώς να υφίσταται σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ειδικά σε απομονωμένες περιοχές που βρίσκονται δημοτικοί χώροι αλλά και ιδιωτικοί, γεγονός που, εκτός των άλλων,  συνιστά  και αξιόποινη πράξη. Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης,  η  ανάγκη συχνής αποκατάστασης των δημόσιων χώρων που μετατράπηκαν σε ΧΑΔΑ, έχει οικονομικό κόστος για το Δήμο και κατ επέκταση για τους δημότες αφού προϋποθέτει διάθεση  εργατοωρών,  κατανάλωση καυσίμων  κ.α. 

Με αφορμή, λοιπόν, την ολοκλήρωση του έργου καθαρισμού των προαναφερόμενων χώρων, στους οποίους μάλιστα τοποθετήθηκε κατάλληλη σήμανση για απαγόρευση ρίψης απορριμμάτων και μπαζών, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Αντιδήμαρχος  και η Υπηρεσία Καθαριότητας Δ.Ρ. , απευθύνουν εκ νέου έκκληση στους δημότες να σεβαστούν τη δημόσια υγεία και να μην επιτρέπουν πλέον  την, προκαλούμενη από  αυθαιρεσία και αδιαφορία, περιβαλλοντική και αισθητική  υποβάθμιση του δημόσιου χώρου. Εξάλλου, μπορούν να εξυπηρετηθούν αφού  λειτουργεί αδειοδοτημένη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), όπου υποχρεούνται, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι ανάδοχοι εργολάβοι,  να τα εναποθέτουν προς διαχείριση". 


Χωματερή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ