Ρέθυμνο: Στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία

Ρέθυμνο: Στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία

Από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου

Τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την πανδημία, ενισχύει η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης της.

   Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου για την ανεύρεση οικογενειών που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση του covid 19. Συγκεκριμένα, τα στελέχη της υπηρεσίας κατέγραψαν τις ανάγκες του ευαίσθητου αυτού πληθυσμού και στη συνέχεια σε 77 οικογένειες/άτομα αυτού του δικτύου, που αποτελείται από 283 μέλη, μοιράστηκαν δωροεπιταγές ποσού ανάλογου των αναγκών τους.

   Σύμφωνα με την προϊσταμένη της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, Μαρία Καββάλου: «Η εποχή της μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στις μέρες μας, επεφύλαξε ιδιαίτερες δυσκολίες στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπου περιθωριοποιημένοι βιώνουν τον κίνδυνο ενός πολύπλευρου και πολλαπλού κοινωνικού αποκλεισμού, που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης». Επισήμανε μάλιστα, πως εταιρείες και φορείς διέθεσαν το ποσό των 4020 ευρώ, προκειμένου την περίοδο του Πάσχα να βοηθηθούν οι προαναφερθείσες ομάδες. Ενέργειες όπως αυτές υπενθυμίζουν - σύμφωνα με την κα Καββάλου - την ανάγκη υπεράσπισης ατόμων που βιώνουν καταστάσεις φτώχειας, η οποία δεν αναφέρεται μόνο στην έλλειψη υλικών αγαθών και πόρων, αλλά υπονομεύει την αξιοπρέπεια ανθρώπων, το δικαίωμα στη ζωή, κάνει τους ήδη φτωχούς πιο ευάλωτους και συμβάλλει στη φτωχοποίηση νέων τμημάτων της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Η Διεύθυνσή μας θα συνεχίσει τέτοιου τύπου δράσεις χρησιμοποιώντας όλα τα θεσμοθετημένα μέσα, που διαθέτει, επιδεικνύοντας το αίσθημα δικαίου και ισότιμης μέριμνας για όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει η διευθύντρια.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ