Σε αδιέξοδο οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης- Δραματική η συρρίκνωση του ζωϊκού κεφαλαίου!

Newsroom
Newsroom

"Άλλαξε ο χρόνος, έπεσε κι άλλο η τιμή γάλακτος"

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, εξαιτίας της τεράστιας πτώσης στην τιμή του γάλακτος, ενώ η συρρίκνωση του ζωϊκού κεφαλαίου είναι άνευ προηγουμένου, όπως τονίζουν.

Όλα αυτά συζητήθηκαν προ ημερών στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων του νησιού με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα, κκ Αρναουτάκη και Τζεδάκη και όπως αναφέρθηκε θα γίνει το επόμενο διάστημα μία διευρυμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τυροκόμων ώστε να βρεθεί μία λύση.

Μιλώντας στο #hashtag και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Ηρακλείου, Γιώργος Τζουλιαδάκης αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στην διαχρονική "ψαλίδα" μεταξύ τιμής παραγωγού στο γάλα και τιμής λιανικής στα τυροκομικά προϊόντα που, φυσικά, είναι σε βάρος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Ο κ. Τζουλιαδάκης επισήμανε ότι, υπό κανονικές συνθήκες, κάτι που συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας, η τιμή παραγωγού στο γάλα φθάνει κοντά στα 2 ευρώ ενώ στην Κρήτη έπεσε στο 1,07 τη νέα χρονιά από 1,20- 1,30 που ήταν το 2023!

Ακούστε το podcast:

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ